Video Profesoară: Pe lângă distanţarea socială, pe noi, dascălii, cine ne protejează? 20 de cadre didactice au decedat din cauza COVID-19

  • Grădiniţele şi şcolile îşi vor relua cursurile pe 21 aprilie, conform structurii anului şcolar
  • Profesorii avansează soluţii amuzante pentru revenirea la clase, în lipsa unei variante oficiale
  • Peste 20 de cadre didactice au murit din cauza infecţiei cu coronavirus
1283 afișări

De mai bine de o lună elevii învaţă de acasă. Nimeni nu ştie când şi cum se va face revenirea la sistemul clasic de predare. Aşa că, în lipsa unor soluţii clare, profesorii îşi dau cu părerea, mai în glumă, mai în serios, despre cum va decurge revenirea la ore.

Numărul minim de elevi pe care îl am la o clasă este 28, iar maximum 32. Da, cred că trebuie să mă gândesc că voi face orele pe un stadion... – scrie un cadru didactic.

Nu mi se pare deloc eficientă învăţarea, în cazul de faţă ea se realizează doar frontal, metodele moderne şi învăţarea prin joc sau prin descoperire sunt automat anulate. Comunicarea este diminuată, socializarea egală cu 0, creşte stresul şi apare răceala faţă de colegi sau de cadrul didactic, scrie un alt dascăl.

Sunt şi profesori care se tem că pericolul încă nu a trecut şi nu şi-ar dori să revină prea curând la clase.

Pe lângă distanţarea socială, pe NOI, dascălii, cine ne protejează, cu excepţia lui Dumnezeu? Avem de corectat teste, teze, portofolii!!! Apoi sunt şedinţe cu părinţii, consilii profesorale; punem mâna pe TOATE, cataloage, condica, catedre, cretă, burete!!!, a scris Mirela.

Norocul meu e că am 12 copii în clasă. Ghinionul e că avem toaletă în curte şi ce să mai vorbesc de spălatul pe mâini, spune Iuliana.

Temerile dascălilor sunt întemeiate. 20 de profesori se numără printre cei peste 450 de români morţi din cauza coronavirusului.

Conform structurii noului an şcolar, de mâine, elevii şi preşcolarii ar trebui să reia cursurile. Doar online deocamdată. Pentru că starea de urgenţă a fost prelungită până pe 15 mai, rămâne de văzut dacă şcolile se vor redeschide după această dată.

Mai multe ţări, cum ar fi: Danemarca, Cehia, sau Taiwan au deschis deja o parte din şcoli. Urmează ca elevii din Germania, Austria şi Italia să revină şi ei la cursuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici