Video REPORTAJ Protestatar la Cotroceni: Eu aici, restul familiei e la Victoriei. Acasă e vai de lume

Contestatarii preşedintelui Klaus Iohannis s-au strâns, sâmbătă, pentru a şaptea zi la rând în faţa Palatului Cotroceni, oful cel mai mare al lor fiind numărul prea mic de oameni care li s-au alăturat în demersul de a protesta împotriva şefului statului, dar şi de a susţine Guvernul Grindeanu.

7945 afișări

”Eu sunt la a cincea zi. Ieri nu am venit. (Sunt pregătit să stau - n.r.) până m-or ţine balamalele. (Ieri - n.r.) m-au ţinut până la 9 seara. Cam cinci ore stau. Mai mă interesează şi meciurile, deşi pierd pe Craiova cu Botoşaniul - eu sunt craiovean şi ţin cu Craiova, îi ratez azi”, a spus unul dintre ei.

Bărbatul a adăugat că nu are pe nimeni din familie ”la concurenţa” din Piaţa Victoriei, însă, dacă ar fi avut, nu ar fi existat pace în familia sa.

”Acolo e ISIS, iar noi suntem rebelii. Nu am pe nimeni, că dacă aş avea pe cineva din neamul meu, i-aş rupe în bătaie. Nici aici, dacă nu-i convine, dar nici acolo”, a afirmat el, cu seriozitate în glas.

Aflat la vârsta a treia, cu şapcă pe cap şi geacă îmblănită, omul a dat şi definiţia ”binomului”: ”Te bagă la puşcărie degeaba fără să faci nimic. Iar care fură... Unde e Videanu, Berceanu, Anastase, Boc? I-a chemat cineva?! Pe Ponta şi pe Dragnea... Acum l-a luat şi pe Tăriceanu la puşcărie!”

Cam de acceaşi seamă, o femeie cu căciula de blană îndesată pe cap şi cu gulerul hainei ridicat de abia i se vedea faţa, îi cerea cu îndârjire demisia preşedintelui Klaus Iohannis: ”Să-şi dea demisia. Când a luat la Cotroceni, a spus că-şi ia imunitatea. De ce nu şi-a luat imunitatea? face pe alţii corupţi, face penali... El ce este? El nu este tot penal?”.

Femeia a avut vorbe grele şi pentru protestatarii din Piaţa Victoriei.

”E tineretul. E mai mult tineretul care poate nici n-au servici, pentru că dacă... asta, îţi mai găseşti şi de servici. Dar ei vor să stea acasă şi vor bani mulţi”, a apreciat ea.

O altă protestatară a recunoscut, cu amărăciune, că, de când cu protestele, a cam dispărut pacea din familia ei. ”Restul familiei este acolo, iar când ne întâlnim acasă e vai de lume. Vă daţi seama că nu e bine.”

Contestatarii preşedintelui Iohannis au recunoscut că au un of: ”La început au fost puţini că nu a ştiut lumea, dar totuşi nu au venit atât câţi ar fi trebuit să iasă”.

Sâmbătă, până la ora 20.00, se adunaseră în faţa Palatului Cotroceni circa 200 de manifestanţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici