Video S-a deschis Târgul de Crăciun la Sibiu. Urări de sărbători în majoritatea limbilor lumii, proiectate pe clădiri | GALERIE FOTO, VIDEO

Unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din ţară, de la Sibiu, s-a deschis în prezenţa a 10.000 de oameni. În Piaţa Mare, imagini cu o iarnă de basm sunt proiectate pe clădiri, o zonă este ocupată de patinoar, iar căsuţele au fost amplasate în aşa fel încât să formeze numărul 100.

1399 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu, Andrei Drăgan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ediţia din acest an este specială şi va marca faptul că România va deţine preşedinţia CE a UE, astfel că pe o parte din zidurile clădirilor din Piaţa Mare se proiectează urări de sărbători fericite în majoritatea limbilor din lume.

De asemenea, pe alte clădiri apar proiectate imagini care ilustrează o lume de basm, cu ninsoare şi brazi împodobiţi.

O altă zonă centrală este ocupată de un patinoar în aer liber, care va rămâne deschis pe întreaga perioadă a Târgului de Crăciun.

"Avem un patinoar, în primul rând. Este nou, chiar dacă am mai avut patinoar şi acum 4-5 ani. L-am readus şi ne bucurăm că am făcut asta. Multă lume l-a cerut şi credem că este un element foarte potrivit. Este un patinoar modern, frumos, minimalist, te poţi apropia la câţiva centimetri de el. În trecut era o construcţie mult mai complicată, părea poate un pic nepotrivită pentru un centru de oraş", a spus Drăgan.

Organizatorii au amenajat şi un tren turistic care trece prin Strada Cetăţii, apoi pe pietonala Nicolae Bălcescu şi se întoarce în Piaţa Mare.

O altă noutate constă în modul în care au fost amplasate căsuţele.

”Cei care au venit anul trecut în special, când am ajuns la un număr destul de mare, de 100 de standuri, s-a putut vedea că se încurcau în vizite. Până atunci, încercasem să încurcăm un pic vizitatorii, ca să petreacă mai mult timp aici, dar deja când am depăşit 100 de standuri a devenit mult mai complicat. Acum sunt 110 standuri, dar le-am organizat foarte bine. Sunt nişte linii drepte, care permit oricui să viziteze standurile la rând. Seara, mai ales, era greu să faci cumpărăturile pe care şi ţi le doreai. Mai e un joc organizatoric. Din aer, se vede că aceste căsuţe formează cifra 100, un joc de a face o legătură cu Anul Centenarului", a spus Drăgan.

Ediţia din acest an a Târgului de Crăciun se încheie în 3 ianuarie 2019.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici