Video Serbare de Crăciun pentru beneficiarii SOS Satele Copiilor. Tânăr: Datorită lor mi s-a schimbat viaţa

SOS Satele Copiilor e o organizaţie ce oferă copiilor orfani ajutor, dar le oferă şi o casă şi o familie, spun beneficiarii, precizând că datorită programului au reuşit să-şi descopere pasiunile şi să se bucure de viaţă. Copiii au participat la serbarea de Crăciun,pentru care s-au pregătit minuţios.

328 afișări

Beneficiarii organizaţiei neguvernamentale SOS Satele Copiilor au avut, luni, serbarea de Crăciun la care au participat copiii din cele trei sate SOS: Bucureşti, Bacău şi Sibiu. Aceştia au pregătit dansuri, cântece şi scene de teatru pentru cei care au susţinut organizaţia de-a lungul timpului.

“Este un obicei frumos. Am participat şi anul trecut la serbarea de Crăciun, la fel am dansat. Îmi place că suntem susţinuţi, apreciaţi şi oamenii aceştia chiar cred în noi. (...) Ne-am pregătit cu mult timp înainte pentru că ne-am dorit să avem un număr cât mai frumos” a spus una dintre beneficiarele din Bacău.

Tinerii spun că SOS Satele Copiilor i-a ajutat să-şi descopere pasiunile şi să le fructifice.

“SOS Satele Copiilor este pentru mine casa, familia şi oamenii dragi. Chiar că am fost un norocos că am reuşit să ajung aici pentru că datorită lor mi s-a schimbat viaţa. (...) Mama SOS m-a ajutat să-mi descopăr pasiunea pentru dans, iar acum merg la cursuri şi chiar la concursuri”, a spus un tânăr din Sibiu.

Serbarea de Crăciun a devenit o tradiţie pentru copiii din cadrul programului, iar aceştia se pregătesc minuţios pentru ea.

“Este un moment în care copiii din cele trei sate se adună şi pregătesc împreună momente celor care ne sunt aproape an de an. Această serbare de Crăciun încheie seria evenimentelor care au marcat cei 25 de ani în care SOS Satele Copiilor este în România. Este momentul în care, pe lângă faptul că îl aşteptăm pe Moş Crăciun, este important ca ei să înţeleagă şi să intre în spiritul sărbătorilor. Să înţeleagă că trebuie să fie generoşi şi că noi le suntem aproape”, a declarat preşedintele organizaţiei neguvernamentale SOS Satele Copiilor, Diana Podaru.

De asemenea, copiii se pregătesc şi de sărbătorile de iarnă şi împodobesc singuri casa în care locuiesc.

“Unele dintre căsuţe au bradul împodobit, altele urmează să îl facă. Unii îşi doresc să împodobească bradul chiar în ajun de Crăciun şi este o adevărată tradiţie pentru că în fiecare căsuţă mama SOS împreună cu cei mici fac acest lucru. (...) Ei au trimis scrisorile către Moş şi sperăm ca ei să primească ce-şi doresc”, a mai declarat Diana Podaru.

Alături de copii a fost şi unul dintre ambasadorii organizaţiei neguvernamentale, Andreea Bălan, care a mărturisit că proiectul îi este unul drag şi i-a îndemnat pe beneficiari să facă doar lucruri frumoase.

“Este al doilea an în care vin la această serbare minunată. Am fost şi anul trecut. (...) Mă bucur să văd aici atât de mulţi copii talentaţi şi mă bucur să fiu ambasadorul satelor SOS. Îmi place foarte mult tot ce se întâmplă aici, cu voi copiii, şi evoluţia de care aveţi parte. Cât mai multe serbări de acest gen şi cât mai mulţi copii talentaţi, frumoşi, deştepţi şi care să înveţe bine”, a spus Andreea Bălan, unul dintre ambasadorii proiectului.

Reprezentanţii organizaţiei nonguvernamentale SOS Satele Copiilor precizează că au nevoie de ajutorul financiar al oamenilor pentru a asigura, în continuare, sprijin pentru beneficiari.

“Statul contribuie mult prea puţin la nevoile pe care le avem şi la nevoile pe care le au aceşti copii. Oamenii sunt invitaţi să ne fie alături. Putem fi ajutaţi prin mai multe metode pe site-ul nostru, sunt mai multe forme în care oamenii pot dona”, a adăugat Diana Podaru.

În Bucureşti, Sibiu şi Bacău există trei astfel de sate sociale, din care fac parte circa 200 de copii. Organizaţia poate admite copii cu vârsta de cel puţin trei ani. Din 2019, finanţarea acestui proiect va fi doar internă, ceea ce înseamnă că ONG-ul va trebui să acopere 83% din finanţare, 17% fiind acoperite de stat.

Doritorii care vor să ajute copiii care fac parte din proiect pot dona online pe site-ul www.sos-satelecopiilor.ro/doneaza-online/ sau pot trimite un SMS, a cărui valoare este de doi euro, la 8844 cu MAMA.

Totodată, SOS Satele Copiilor mai arată că pot fi susţinuţi prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit sau pe venit (de anul acesta, în funcţie de cifra de afaceri) datorat statului. Aceştia pot fi redirecţionaţi, până pe 31 decembrie, fără niciun cost către SOS Satele Copiilor România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici