Video Suedia nu a închis şcolile şi restaurantele şi nici nu testează masiv. Un medic explică: Fiecare cetăţean are o răspundere

  • Suedia testează doar oamenii care au nevoie de spitalizare şi persoanele în vârstă
  • În Suedia sunt permise în continuare evenimentele publice, dacă nu sunt mai mult de 50 de participanţi
  • Valentina Moldovan, medic de familie: Strategia Suediei e că fiecare cetăţean e responsabil
  • În Suedia sunt peste 3.700 de cazuri de coronavirus şi 110 decese
  • Suedia se aşteaptă să atingă vârful epidemiei COVID-19 la finalul acestei săptămâni
9549 afișări

Valentina Moldovan e medic şi directorul unui dispensar din sud-estul Suediei. Ţara a înregistrat primul caz de coronavirus pe 30 ianuarie, însă nici acum, la două luni distanţă, nu a instituit măsuri dure.

„Şcolile primare şi grădiniţele sunt deschise. Barurile şi restaurantele sunt deschise”, spune ea.

Distanţarea socială e recomandată în această perioadă şi în Suedia, dar evenimentele cu mai puţin de 50 de oameni sunt în continuare permise. În plus, până de curând, limita a fost de 500 de participanţi.

„Strategia majoră a Suediei, aşa cum o înţeleg eu, ca cetăţean şi medic, este răspunderea fiecărui cetăţean”.

Ce înseamnă asta în Suedia?

„Stăm acasă dacă suntem răciţi, nu avem contacte aproape, sociale, îi protejăm pe cei cu risc, pe cei în vârstă şi în primul rând, avem încredere în autorităţi”.

Autorităţi care au decis să nu aplice o politică de testare intensivă.

„Testăm doar pacienţii care necesită îngrjiri spitaliceşti şi pacienţii în vârstă. Toţi pacienţii care nu necesită îngrijiri spitaliceşti primesc recomandarea de a sta în casă şi urmărim îndeaproape evoluţia lor. Folosim în cea mai mare măsură consultaţia la telefon şi consultaţia video”.

Suedia are, până acum, 3.700 de cazuri de COVID-19 şi 110 morţi din cauza virusului. Experţii se aşteaptă ca vârful epidemiei să fie atins la finalul acestei săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici