Video Trafic INTENS în zonele turistice. Pe Valea Prahovei se circulă cu 30-40 km/h spre Bucureşti/ Coadă de peste 4 km de maşini în staţiunea Rânca

Traficul rutier este foarte intens pe DN1, formându-se coloane de maşini în zona mai multor staţiuni, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova. Pe DN 1A se circulă cu 30-40 de kilometri pe oră către Bucureşti.

1420 afișări

Potrivit IPJ Prahova, pe DN 1, în zona montană, traficul este intens în ambele direcţii.

Coloane de maşini s-au format în zona staţiunilor Sinaia, Buşteni, Predeal şi Buşteni.

Poliţiştii intervin pentru fluidizarea traficului.

Pe DN1A se circulă cu 30-40 de kilometri pe oră către Bucureşti.

Traficul de pe Valea Prahovei, supravegheat de peste 1.400 de poliţişti şi de un elicopter

Peste 1.400 de poliţişti rutieri asigură fluidizarea traficului pe ambele sensuri ale Văii Prahovei, coordonaţi dintr-un elicopter, această rută fiind extrem de aglomerată în această perioadă, informează oficiali ai Poliţiei Rutiere.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, George Grigore, este de aşteptat ca traficul să se intensifice pe Valea Prahovei miercuri după-amiază.

„În acest moment situaţia traficului este destul de lejeră, ne aşteptăm la intensificarea traficului după orele amiezii, când foarte mulţi dintre concetăţenii noştri se vor întoarce către case din locurile unde şi-au petrecut Sărbătorile. Şi astăzi vom acţiona cu peste 1400 de poliţişti, în special pentru asigurarea unei fluenţe corespunzătoare a traficului pe intrările şi ieşirile din marile aglomerări urbane, precum şi pe Valea Prahovei sau staţiunile montane. Vom acţiona (...) şi cu 270 de radare pentru a-i tempera pe cei care încalcă prea mult regimul legal de viteză”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei Rutiere.

Miercuri, echipajele de Poliţie Rutieră sunt coordonate cu ajutorul unui elicopter.

„Astăzi (miercuri, n.r.), pe Valea Prahovei vom avea o supraveghere din elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, în care se află un ofiţer de Poliţie Ruterăcare va coordona echipajele aflate la sol. Totodată aş vrea să fac şi câteva recomandări, având în vedere că în acest început de an principalele accidente au fost datorate vitezei neadaptate la condiţiile de drum şi trafic, precum şi a traversărilor neregulamentare de către pietoni. În acest sens, mă adresez tuturor participanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere”, a spus George Grigore.

Totodată, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere le recomandă şoferilor şi două rute alternative pentru Valea Prahovei.

„Ca rută alternativă clasică (n.r. – pentru Valea Prahovei) avem DN18 A prin Cheia, de la Braşov până la Ploieşti şi încă o variantă, puţin mai lungă. prin DN72 Sinaia-Târgovişte-Bucureşti, Având în vedere că sunte şi în vacanţa copiilor, probabil că perioada de concedii se va prelungi până la sfârşitul săptămânii. Urmare a acestor lucruri noi suntem pregătiţi să acţionăm şi în zilele următoare”, a mai spus adjunctul Direcţiei Rutiere.

Coadă de peste 4 kilometri de maşini care vor să intre în staţiunea Rânca

O coadă de peste 4 kilometri de maşini s-a format la intrarea în staţiunea Rânca. În zonă zăpada este viscolită, iar utilajele de deszăpezire intervin cu dificultate din cauza numărului mare de maşini.

Potrivit Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, la intrarea în staţiunea Rânca s-a format coadă de peste 4 kilometri de maşini care vor să intre în staţiune.

În zona de creastă viscoleşte zăpada, iar autoturismele care vor să intre în staţiune fac dificilă acţionarea cu utilaje, arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici