Video Un mort şi patru răniţi, după ce un avocat din Iaşi, care ar fi BĂUT, a provocat un ACCIDENT/ Avocatul, alcoolemie de 1,80 g/l alcool pur în sânge

O persoană a murit şi alte patru au fost rănite după ce un avocat din Iaşi care ar fi băut a lovit cu maşina un autoturism oprit la semafor, iar autoturismul lovit a fost împins într-un taximetru. Avocatul a refuzat testul cu etilotestul, însă surse din cadrul anchetatorilor spun că acesta băuse.

5231 afișări

Update Avocatul care a provocat accidentul din Iaşi, în urma căruia o persoană a murit şi alte patru au fost rănite, avea, potrivit anchetatorilor, o alcoolemie de 1,80 g/l alcool pur în sânge. ”Veneau de la o masă, de la o zi onomastică”, a declarat tatăl avocatului.

Anchetatorii au declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că din analizele făcute la Institutul de Medicină Legală a reieşit că avocatul care a lovit cu maşina un autoturism oprit la semafor, iar autoturismul lovit a fost împins într-un taximetru, avea o alcoolemie de 1,80 g/l alcool pur în sânge.

La ora transmiterii acestei ştiri, avocatul este audiat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

La audieri a venit şi tatăl avocatului, care a declarat că mu îşi poate explica ce s-a întâmplat.

"Pur şi simplu nu pot să îmi explic. Aseară (miercuri - n.r.) am primit un telefon şi la ora 12 am fost şi eu la Spitalul de Urgenţă cu ei. Nu ştiu nimic, nici el nu ştie. Veneau de la o masă, de la un amic, de la o zi onomastică. Dacă într-adevăr s-a urcat la volan cu alcoolmie, şi pentru mine e o surpriză”, a spus Paul Axinte, tatăl avocatului.

Pe de altă parte, taximetristul în maşina căruia a fost proiectat autoturismul lovit declară că avocatul conducea cu o viteză de 155 de kilometri pe oră.

"Avea 155 de kilometri la oră. Asta au spus toţi cei care erau acolo, asta se vedea pe bord. Nu ştiu nimic de pasagerii de la mine din taxi. Le-am zis să se dea jos şi să rămână acolo. Atât îmi amintesc, a aruncat maşina în mine, s-a izbit maşina în mine”, a declarat Puiu Gagiuc, taximetristul implicat în accident.

Ştire Accidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, într-o intersecţie din Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O maşină care aştepta la semafor a fost lovită în plin de către un alt autoturism, care circula cu viteză. În urma impactului, maşina care stătea la semafor a fost împinsă câţiva metri şi a lovit şi un taximetru care circula regulamentar pe contrasens.

Potrivit unui martor, acul de la vitezometru s-a oprit la 155 de km/h la bordul maşinii care a provocat accidentul.

În urma impactului, cinci persoane au fost rănite, dintre care una a murit la locul accidentului.

”Şoferul unui autoturism a intrat în coliziune faţă spate cu un alt autoturism care tocmai plecase de la semafor. Ulterior, în evenimentul ruiter a mai fost implicat cel de-al treilea autovehicul. (...) Având în vedere calitatea persoanei bănuite de comiterea faptelor, politiştii au înaintat dosarul spre soluţionare Patrchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vâjiac.

Cel care a murit în urma impactului este şoferul maşinii lovite în plin, un bărbat de 36 de ani. Persoana din dreapta acestuia, o femeie, este internată la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, în stare gravă. Şi şoferul taxiului a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind internat la Spitalul de Neurochirurgie.

Surse din cadrul anchetatorilor spun că bărbatul care a provocat accidentul este un avocat ieşean, care se urcase la volan după ce a băut alcool. Acesta ar fi refuzat testul cu etilotestul, însă a fost dus la spital pentru probe biologice.

Avocatul a fost şi el controlat de către medicii de la Neurochirurgie pentru că s-a rănit în accident, iar imediat după a fost adus la sediul Serviciului Rutier pentru audieri.

Dosarul pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Dacă rezultatele de la IML vor dovedi faptul că avocatul consumase alcool, la dosar se va adăuga şi infracţiunea de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici