Video Veste bună pentru părinţi. Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide. Guvernul ia în calcul această variantă

  • Premierul României analizează varianta ca atât creşele, cât şi grădiniţele, să se redeschidă
  • Ludovic Orban: Am discutat cu mulţi cetăţeni care spun că riscă să-şi piardă locul de muncă pentru că stau acasă
  • Ministrul Muncii susţine varianta redeschiderii creşelor
5530 afișări

Premierul Ludovic Orban spune că a fost sunat de mulţi părinţi cu privire la situaţia copiilor. Asta pentru că angajatorii le cer să se ducă la muncă şi majoritatea parinţior nu au unde să îşi lase copiii.

„Sunt foarte multe mame şi taţi care pot să rişte să-şi piardă locul de muncă pentru că stau acasă, iar angajatorul le cere să vină la serviciu şi atunci trebuie găsită o modalitate de a organiza un sistem în care să aibă grijă de copii, suplimentar faţă de alocarea pe care am stabilit-o prin Legea 19, completată de ordonanţa noastră”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Ministrul Muncii a spus că există posibilitatea ca anumite servicii pentru copii, de genul creşă, after-school sau alte activităţi de educaţie pentru copii, să fie permise pe perioada vacanţei de vară, cu un număr mai mic de copii decât în mod normal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici