Video VIDEO Una dintre victimele accidentului din Marea Neagră, transportată cu elicopterul SMURD la spital

Una dintre victimele accidentului naval din Marea Neagră a fost transportată cu elicopterul la UPU Constanţa. Este vorba despre singura femeie din echipajul ucrainean al navei care s-a scufundat joi dimineaţă. Ceilalţi marinari vor fi duşi în portul Constanţa.

333 afișări

Potrivit echipei de salvare, femeia a fost transportată cu un elicopter privat până la Aeroportul M. Kogălniceanu. De acolo, victima va fi preluată de un elicopter SMURD.

„Pacienta a fost preluată în siguranţă la bordul elicopterului GSP. La ora 13.34 elicopterul GSP a decolat de la GSP Falcon cu destinaţia Aeroport Kogălniceanu. Pacienta va fi preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transportată la SJU Constanţa. GSP a iniţiat operaţiunea de evacuare medicală pentru un membru al echipajului, pe calea aerului, cu elicopterul. Singura femeie din echipajul ucrainian este evacuată cu elicopterul GSP. Transportul se efectuează ca urmare a agravării starii de sănătate a acesteia. Elicopterul este pregătit pentru misiuni de tip MEDEVAC (Evacuare Medicală). La bordul aeronavei sunt doi piloţi, 1 medic, 1 asistent medical şi un tehnician”, au anunţat reprezentanţii companiei care a derulat operaţiunea de salvare.

Ceilalţi membrii ai echipajului vor fi duşi la dana de pasageri din Portul Constanţa, la finalizarea operaţiunilor de salvare. Cei nouă marinari se află în spitalul navei GSP Falcon şi primesc îngrijirile necesare.

Nava Volgo Balt 179 este scufundată, dar operaţiunea de salvare continuă deoarece un marinar este dispărut. De asemenea, în urma incidentului doi marinari au murit.

Nava sub pavilion Insulele Comore avea la bord 13 persoane şi se îndrepta către portul Constanţa. Vaporul s-a scufundat la aproximativ 100 de kilometri de litoralul românesc.

„La 04:40 dimineaţa GSP Falcon a recepţionat un mesaj de urgenţă de la nava Volgo Balt 179. Operaţiunea de salvare a început fără întârziere, în condiţii meteo deosebit de dificile 50 km/h şi valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de “Volgo Balt 179” a fost de abandon navă.Până în acest moment au fost salvaţi 10 marinari. Aceştia se află în siguranţă la bordul GSP Falcon. Două persoane au decedat. În acelaşi timp se caută în apele mării încă o persoană. Comandatul GSP Falcon, Victor Marina conduce operaţiunile de salvare.Poziţia comunicată de Volgo Balt 179 la momentul SOS: 76 de mile în largul Mării Negre”, au anunţat joi dimineaţă reprezentanţii GSP, compania care deţine nava GSP Falcon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici