Video Vremea extremă face victime: numărul morţilor a ajuns la patru, în urma inundaţiilor. Un bărbat care a încercat să traverseze călare râul Doamnei a murit după ce a fost luat de viitură în Argeş / Un alt bărbat, găsit mort în Neamţ

Un bărbat care a încercat sâmbătă seara să traverseze călare râul Doamnei, în localitatea Corbi din judeţul Argeş, ignorând avertismentele autorităţilor, a murit după ce a fost luat de o viitură.

1691 afișări

Reprezentanţii ISU Argeş au informat că nivelul apel în bazinul hidrografic superior al râului Doamnei a crescut în urma ploilor puternice, mai ales în localităţile Nucşoara, Corbi, Pietroşani, Domneşti şi Dârmaneşti.

Deşi populaţia a fost avertizată, un bărbat din localitatea Corbi, a încercat să traverseze călare râul Doamnei. El a fost doborât de curenţii puternici.

Bărbatul a fost găsit în apă de către pompieri şi i s-au aplicat manevre de resuscitare timp de 45 de minute, la care, însă, nu a răspuns.

Neamţ: Bărbat dat dispărut în urma viiturilor, găsit mort

Un bărbat din Neamţ a cărui dispariţie a fost sesizată sâmbătă de către soţie, nevăzătoare, alături de care culegea lemne, a fost găsit mort duminică. Salvatorii bănuiesc că bărbatul a fost suprins de viituri .

Trupul neînsufleţit al unui bărbat din judeţul Neamţ a fost văzut duminică, în pârâul Cuiejdiu, după retragerea apelor.

"Sâmbătă seara a avut loc o misiune de căutare şi salvare a unui bărbat dat dispărut din satul Cuiejdiu, comuna Gârcina, judeţul Neamţ. La lăsarea întunericului, căutările au încetat. Astăzi (duminică - n.r.), după retragerea apelor, am fost anunţaţi că a fost observat un cadavru plutind pe râul Cuiejdiu, la fosta moară din Dărmăneşti", a declarat Ioan Niţică, reprezentant al ISU Neamţ.

Acesta a adăugat că, la faţa locului, a fost trimis un echipaj cu patru subofiţeri, pentru scoaterea cadavrului din apă.

Salvatorii bănuiesc că bărbatul a fost suprins de viituri. Dispariţia bărbatului a fost sesizată de către soţia victimei, care este nevăzătoare şi care se afla la adunat de lemne din pârâu, alături de soţul ei. În momentul în care aceasta l-ar fi strigat pe bărbat şi nu a primit un răspuns, a mers la un vecin, care a sunat la 112, pentru a anunţa dispariţia.

În ultimele zile, ploile puternice au făcut mai multe victime. Astfel, o femeie de 81 de ani, din satul Zlătunoaia, din Botoşani, a murit după ce tavanul casei în care locuia s-a prăbuşit peste ea, din cauza infiltraţiilor generate de ploi, un bărbat care a încercat să traverseze călare râul Doamnei, în localitatea Corbi din judeţul Argeş, ignorând avertismentele autorităţilor, a murit după ce a fost luat de o viitură, iar în judeţul Vrancea o femeie de 70 de ani a fost găsită moartă în apropierea unui pârâu care s-a revărsat din cauza ploilor abundente, echipele de intervenţie fiind de părere că aceasta a fost suprinsă de viituri.

Judeţul Neamţ a fost puternic afectat de inundaţiile de sâmbătă, sute de persoane fiind evacuate din comuna Farcaşa. Duminică, râuri din 14 judeţe, inclusiv Neamţ, sunt în continuare sub cod portocaliu de inundaţii până la ora 16.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici