Ghiţă Mureşan, fost jucător NBA, antrenează zeci de copii în Sala Polivalentă din Cluj: "Baschetul modern este reacţie, explozie, viteză" - FOTO, VIDEO

Fostul baschetbalist clujean Ghiţă Mureşan, care a evoluat în NBA, a deschis, joi, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, o tabără de vară care îi poartă numele şi în care predă baschet pentru zeci de copii, el declarând că încearcă să îi facă pe cei mici să iubească baschetul.

458 afișări
Imaginea articolului Ghiţă Mureşan, fost jucător NBA, antrenează zeci de copii în Sala Polivalentă din Cluj: "Baschetul modern este reacţie, explozie, viteză" - FOTO, VIDEO

Ghiţă Mureşan, fostul jucător NBA, antrenează zeci de copii în Sala Polivalentă din Cluj: "Baschetul modern este reacţie, explozie, viteză"

Ghiţă Mureşan a declarat, joi, la Cluj-Napoca, că baschetbaliştii nu se nasc talentaţi, ci devin talentaţi prin muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Pentru mine, baschetul se joacă în sală, îmi place în Sala Polivalentă unde pot desfăşura o nouă ediţie a <Ghiţă Mureşan Summer Camp>. Avem 60 de copii, băieţi şi fete, cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani şi alte câteva zeci cu vârste până la 14 ani. Scopul acestei tabere de vară pentru copii este ca aceştia să înveţe baschet, iar dacă ştiu deja să joace, să devină mai buni. Eu nu ştiu dacă am secrete de împărtăşit, ci vreau să îi orientez pe cei mici spre baschet, să îi facem să iubească baschetul, să simtă că acest sport poate fi jucat de către oricine, nu contează înălţimea. Baschetul este un sport pentru toată lumea. Nu trebuie să fii talentat, poţi deveni talentat, prin muncă”, a spus Mureşan.

Acesta recomandă părinţilor din România să îşi lase copiii să practice sporturi, indiferent dacă este baschet sau altceva.

"Nu poţi compara mentalitatea unui părinte din SUA cu cea a unuia din România. Părinţii americani au mentalitatea conform căreia copiii lor trebuie să facă sport, dar noi nu avem această mentalitate. Noi trebuie să ne ridicăm, nu este suficient să investeşti în sport, ci cum investeşti, spre ce se duc banii. Părinţii trebuie să îşi lase copiii să facă sport, să îi încurajeze, nu contează dacă e baschet sau altceva, să fie pozitivi cu copiii, chiar dacă au ratat o aruncare la coş să nu îi critice. Un copil al cărui părinţi sunt negativişti se lasă de sport. Dacă unii părinţi fentează orele de sport ale copiilor şi le obţin scutiri pentru că nu vor ca aceştia să transpire, să îşi schimbe energia, treaba lor. Sportul înseamnă sănătate, dezvoltă caractere şi lideri”, a spus Ghiţă Mureşan.

Acesta a adăugat că după fiecare tabără de vară de baschet pe care a organizat-o în Cluj-Napoca, în ultimii zece ani, a observat un progres al copiilor din punctul de vedere al tehnicii.

"Ce am observat în România este că până la 13 – 14 ani avem un baschet foarte bun, apoi există o rupere, când copiii trebuie să lucreze la explozie, individual, la tehnică, acolo se întrerupe. Nu avem încă în ţară antrenori care să fie specializaţi în individualizare. Copiii, după ce trec de 13 ani, trebuie să aibă individualizare pentru a deveni buni, trebuie să lucreze foarte mult la explozie. Baschetul modern este reacţie, explozie, viteză. Echipele naţionale bune, de acum înainte, sunt cele care au un joc rapid şi sunt foarte tehnice, echipe cu explozie foarte bună, aceste este baschetul viitorului. Baschetul se schimbă, eu mă bucur că am jucat acum 20 de ani şi nu joc acum”, a explicat fostul baschetbalist. s-a declarat convins că SUA vor câştiga titlul olimpic la baschet la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, deoarece investesc în cercetare sportivă şi cheltuie foarte mulţi bani pentru a ridica sportul la cele mai înalte performanţe.

Ediţia de anul viitor a "Ghiţă Mureşan Summer Camp” va cuprinde şi un turneu de baschet.

Tabăra de vară organizată de Ghiţă Mureşan se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în perioada 11 – 14 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici