Laurenţiu Roşu, antrenorul echipei UTA Bătrâna Doamnă, despre Daniel Prodan: Am transpirat acelaşi tricou. M-a întristat vestea

Laurenţiu Roşu, antrenorul echipei UTA Bătrâna Doamnă, a transmis, joi, condoleanţe familiei fotbalistului Daniel Prodan, după decesul fostului internaţional, amintindu-şi de perioada în care au fost colegi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

200 afișări
Imaginea articolului Laurenţiu Roşu, antrenorul echipei UTA Bătrâna Doamnă, despre Daniel Prodan: Am transpirat acelaşi tricou. M-a întristat vestea

Laurenţiu Roşu despre Daniel Prodan: Am transpirat acelaşi tricou. M-a întristat această veste

"Aş vrea să transmit condoleanţe familiei Prodan pentru că ne-am trezit cu această ştire tristă. Era un băiat extraordinar care s-a stins din viaţă foarte, foarte devreme, şi din partea clubului dorim să le transmitem condoleanţe, ne pare rău de ce s-a întâmplat. Am transpirat acelaşi tricou şi pe mine m-a întristat această ştire şi automat şi pe cei din lumea fotbalului care l-au cunoscut pe Didi", a declarat, joi, la Arad, Laurenţiu Roşu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Laurenţiu Roşu şi Daniel Prodan au fost colegi la Steaua Bucureşti (perioada 1993-1996) şi la echipa naţională a României (1998-2001).

Daniel Prodan, care a murit miercuri seară în urma unui infarct, s-a născut la data de 23 martie 1972, la Satu Mare, şi a evoluat pentru echipa naţională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 şi la Campionatul European de Fotbal din 1996. De asemenea, el este fratele mai mare al jucătorului Ciprian Prodan de la FC Olimpia Satu Mare. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obţinute la turneele finale din perioada 1990-2000 şi pentru întreaga activitate.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Daniel Prodan a fost depus, joi, la capela Bisericii "Sfântul Ilie" din Bucureşti, unde va rămâne până vineri, când va fi dus la Arena Naţională, a anunţat familia fostului internaţional.

Daniel Prodan a început să joace fotbal la echipa-fanion a oraşului său natal, Olimpia Satu Mare. În anul 1991, Prodan şi-a făcut debutul la echipa mare a Olimpiei. După două sezoane în care a evoluat pentru echipa sătmăreană, Daniel Prodan a făcut cel mai important pas al carierei sale, prin venirea la Steaua. Din anul 1993 şi până în 1997, el a evoluat la formaţia militară. A câştigat nu mai puţin de cinci titluri de Campion al României cu Steaua şi a debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, împotriva Cehoslovaciei. România avea să piardă cu scorul de 5-2, însă la sfârşitul campaniei de calificare avea să se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994. Daniel Prodan a fost selecţionat de către antrenorul Anghel Iordănescu în lotul pentru acest Turneu Final.

Daniel Prodan avea să bifeze toate minutele disputate de către naţionala ţării noastre la Mondial, jucând în meciurile cu Columbia, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Argentina şi Suedia. După turneul final, pe 12 noiembrie 1994, avea să marcheze primul său gol la echipa naţională, în meciul cu Slovacia, şi ce gol, un gol decisiv, care a asigurat victoria României cu 3-2.

În 1997, Daniel Prodan avea să părăsească Steaua pentru un transfer în Primera Division, la Atletico Madrid. În primul sezon la Atletico, Prodan a evoluat în 17 meciuri, marcând patru goluri, iar în al doilea sezon tot atâtea meciuri, însă fără să mai marcheze. S-a transferat în anul 1998 în Scoţia, la Glasgow Rangers, dar nu a evoluat în niciun meci pentru scoţieni, datorită unei grave accidentări la genunchi.

În 2000, Prodan s-a întors la Steaua, evoluând un singur meci, aşa că a părăsit formaţia din Ghencea pentru a juca la Rocar Bucureşti. A evoluat în 15 meciuri pentru această formaţie, pentru care a marcat şi 3 goluri. În acest timp, Prodan a evoluat în ultimele sale meciuri pentru echipa naţională, fiind chiar şi căpitan în câteva dintre acestea. S-a retras din naţională după meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci câştigat de România cu 2-0. A mai evoluat la FC Naţional, echipă la care şi-a încheiat cariera de jucător, cu o pauză în care a evoluat la Messina în 2002.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici