Video REPORTAJ la academia de snooker cu planuri mari: „În 5 ani sperăm să vedem un român în circuitul profesionist”

  • RST Snooker Club este o academie pentru iubitorii de snooker din România
  • Între 9 şi 12 iulie va avea loc primul turneu organizat după pandemia de coronavirus
  • Doi dintre fondatorii RST Snooker Club au jucat în 2019 contra lui Ronnie O'Sullivan
878 afișări
Iubitorii snooker-ului au motive de bucurie. Nu este nevoie doar să privească meciurile la televizor, pot să devină starurile de la masă. RST Snooker Club are o istorie de 7 ani în România şi îşi propune să ducă un român în circuitul profesionist. Doi dintre cofondatorii academiei au avut ocazia să joace cu Ronnie O'Sullivan în 2019. Acum se pregătesc de primul turneu post-pandemie.
 
"Într-adevăr, acum 7 ani am pornit la drum, unul dificil la acel moment. După 7 ani, cum vedeţi, avem o academie extrem de frumoasă, 4 mese profesioniste. Sperăm ca în perioada următoare să ne dezvoltăm, să reuşim să mai aducem câteva mese, avem nevoie de cât mai mese pentru a putea dezvolta snooker-ul în România, pentru a putea aduce noi iubitori (ai snooker-ului), copii, tineri, studenţi, elevi. Acesta este scopul nostru în următoarea perioadă" a spus Rareş Sinca, unul din fondatorii RST Snooker Club.
 
Florentin Ciobanu ne-a explicat cum se poate înscrie cineva în RST Snooker Club: "Este o academie cu membership închis. Când vine o persoană nouă, ia legătura cu întâi cu noi. Trebuie să evaluăm capacitatea tehnică înainte de a deveni membru. Dacă acea persoană corespunde cu nivelul pe care îl avem aici în academie, în acel moment putem să-l acceptăm ca membru. Dacă nu, în direcţionăm către antrenorii noştri, va face câteva cursuri până când va avea o poziţie corectă, până va avea un nivel tehnic corespunzător astfel încât să nu se întâmple distrugeri la masă, să bage tacul sub postav. Îl instruim din toate punctele de vedere".
 
Paul Croitoru dezvăluie că oricine se poate apuca de snooker, indiferent de vârstă: "Se poate juca de la orice vârstă. Am văzut, este un bătrânel în State, pe la vârsta de 80 de ani făcea break-uri de peste 100 de puncte, absolut fantastic. Noi la academie avem un băiat, un copil de 11 ani, David Goajgă, care joacă foarte bine, el s-a apucat de la 9 ani şi a progresat foarte bine. Orice vârstă, nu contează, eşti binevenit aici".

Un român în circuitul profesionist, în 5 ani

Una dintre speranţele academiei RST este ca un jucător român să ajungă în circuitul profesionist şi la un campionat mondial. "Ar trebui să fim realişti, avem o cale lungă de parcurs până când primul jucător român va ajunge în circuitul profesionist. De aceea am decis să deschidem această academie, să dezvoltăm snooker-ul să aducem antrenori cu experienţă de afară care să ne înveţe. Nu ştiu când se va întâmpla, însă noi promitem că vom face tot ce ţine de noi ca şi academie să dezvoltăm snooker-ul. Sperăm ca în următorii 5 ani să ajungă un jucător profesionist din România pe tabloul unui Campionat Mondial" spune Rareş Sinca.
 
"Noi nu promitem că va fi cineva în 5-10 ani, dar promitem că vom îmbunătăţi jocul atât de mult putem să avem o şansă de a participa la acele competiţii şi de a reprezenta România. Un jucător pleacă din România, se duce la Sheffield, se duce în Anglia ca să poată să-şi îmbunătăţească jocul. În momentul de faţă nu mai este cazul întrucât vin antrenorii de acolo la RST ca să antreneze jucătorii de aici" spune şi Florentin Ciobanu.

Despre duelul cu Ronnie O'Sullivan

Paul Croitoru şi Rareş Sinca au avut ocazia să se dueleze cu marele Ronnie O'Sullivan la evenimentul de la Bucureşti din finalul lui 2019. "Racheta" şi-a lăsat semnătura pe masa de joc pe care a reuşit un break de 147 de puncte.
 
"Pot să spun că a fost un vis devenit realitate. Nu văd cum ar putea renunţa cineva la o asemenea oportunitate. Eu sunt foarte mulţumit de cum am jucat, nu mă aşteptam să primesc din partea lui Ronnie 2-3 şanse. Eu mă aşteptam, speram, să joc o lovitură, două, de siguranţă. Mi-a dat Ronnie câteva şanse, am punctat şi mă declar mulţumit" a spus Paul Croitoru. 
 
"Vă daţi seama că a fost una dintre cele mai frumoase experienţe în calitate de jucător. A fost ceva incredibil, a fost probabil apogeul carierei mele de jucător să reuşesc să joc cu Ronnie O'Sullivan. M-am bucurat enorm de această oportunitate pe care am avut-o, a fost o experienţă în faţa unui public numeros, a unui public român, nu cred că poate fi ceva mai frumos pentru un jucător de snooker din România" a spus şi Rareş Sinca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici