Video S-a pregătit pentru Jocurile Olimpice, în plină pandemie. Andreea Arsine, campioana României la marş: „M-am antrenat cu declaraţia şi legitimaţia la mine"

  • Andreea Arsine (31 de ani), multipla campioană naţională de atletism la proba de marş, s-a pregătit zi de zi, în afara casei, în timpul epidemiei de coronavirus
  • Sportiva a declarat, în exclusivitate pentru Mediafax, că în cei 23 de ani de atletism a făcut de două ori înconjurul lumii din punctul de vedere al kilometrilor alergaţi
  • Andreea Arsine vrea să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo
402 afișări
Andreea Arsine, multiplă campioană naţională la atletism, proba de marş, nu s-a speriat de virusul care ne-a băgat în carantină şi a continuat să se antreneze zi de zi, în afara casei, pentru a-şi păstra forma fizică. Andreea vrea să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiţie care a fost reprogramată pentru vara viitoare.
 
„Am şi declaraţia, şi legitimaţia, la mine pentru că nu se ştie niciodată când te opreşte poliţia”, a declarat aceasta pentru MEDIAFAX. 
 
Pe lângă antrenamentele zilnice, Andreea spune că are norocul de partea ei. 
 
„Am găsit acum doi ani 15 trifoi cu patru foi şi îi ţin în portofel. Mi-au prins bine. Mai găsesc un trifoi cu patru foi şi câştig la Olimpiadă”, glumeşte sportiva.  
 
Pentru a realiza baremul de calificare la Jocurile Olimpice la proba de marş de 20 de km, Andreea Arsine trebuie să obţină timp bun la Grand Prix-uri omologate internaţional. Pe 7 martie trebuia să participe la cursa din Elveţia, Lugano, dar din cauza pandemiei competiţia a fost suspendată. 
 
Din informaţiile pe care le deţine, ar exista câţiva sportivi calificaţi la probele tehnice. „Oricum, mulţi, cu siguranţă, nu. Cinci sau şase”, a spus aceasta. 
 
Sportiva este legitimată la clubul CSU Galaţi, care a tăiat salariile în această perioadă. Mărturiseşte că nu ar fi putut trăi doar cu banii câştigaţi din atletism. 
 
„Ar fi fost destul de greu. Salariul de la club plus o parte din ce câştig la sală îmi servesc pentru a-mi menţine medicaţia, refacerea, alimentaţia pe partea sportivă. Foarte multe suplimente am luat”, a declarat Andreea Arsine.  
 
În vârstă de 31 de ani, Andreea Arsine a început atletismul în urmă cu 23 de ani şi nu vrea să îşi încheie cariera fără să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Atleta a concurat şi la Olimpiada de la Rio din 2016. 
 
Întrebată care este numărul de kilometri parcurşi până acum, sportiva spune că a făcut „ocolul Pământului de vreo două ori şi cred că îl mai fac o dată, nu ştiu sigur. Vedem până la Tokyo cam cum o să-mi iasă în kilometri”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici