Steaua CSA Bucureşti câştigă derby-ul cu Dinamo şi se califică în finala Cupei Regelui la rugby

Echipa de rugby CSA Steaua Bucureşti s-a calificat, duminică, în finala Cupei Regelui, după ce a câştigat derby-ul cu CS Dinamo Bucureşti, pe stadionul din Complexul Ghencea, scor 30-27 (15-20), în penultimul act al competiţiei, notează site-ul Federaţiei Române de Rugby.

159 afișări
Imaginea articolului Steaua CSA Bucureşti câştigă derby-ul cu Dinamo şi se califică în finala Cupei Regelui la rugby

Steaua CSA Bucureşti câştigă derby-ul cu Dinamo şi se califică în finala Cupei Regelui la rugby (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Prima repriză a fost una care s-a jucat pe contre, iar dacă Dinamo a condus cu 10-5 după 15 minute scurse de la primul fluier al arbitrului, Steaua a revenit şi în minutul 24 avantajul trecuse de partea roş-albaştrilor, 15-10. Scorul a fost deschis de eseul lui Fili Lomani, iar Tudorel Bratu s-a remarcat din faţa butului advers, de partea cealaltă câte o încercare izbutind Tudor Boldor şi Quinton Crocker.

Tudorel Bratu a redus avantajul Stelei, care a rămas în doar 14 jucători, Alexandru Grigore fiind trimis pe banca pedepselor pentru un cartonaş galben. Dinamo a exploatat eficient superioritatea numerică şi Vasilică Piscu a marcat un eseu, Tudorel Bratu a transformat, astfel că la pauză elevii lui Ştefan Demici se aflau în avantaj, rezultat 20-15, o diferenţă care putea fi mai consistentă dacă mijlocaşul la gramadă al alb-roşiilor nu rata două tentative de ţintă.

În partea secundă, aspectul jocului s-a schimbat în mod radical cu Steaua dovedindu-se superioară din punct de vedere al prospeţimii fizice, astfel că, până în minutul 60, trupa condusă de Cristi Petre se distanţase la 30-20 pe tabela de marcaj. Această diferenţă a fost posibilă prin eseurile marcate de către Robert Neagu şi Tudor Boldor, în timp ce Quinton Crocker şi-a trecut în cont o transformare şi o lovitură de pedeapsă.

Pe final, eseul marcat de Ionuţ Balaban, pe care Tudorel Bratu l-a transformat, nu a mai putut schimba numele învingătoarei, Steaua calificându-se în finala Cupei Regelui. Dinamo va juca în partida medaliilor de bronz ale competiţiei.

Finalele Cupei Regelui vor avea loc sâmbătă, 3 decembrie, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, în partida pentru locul trei urmând să se întâlnească Dinamo Bucureşti şi CSM Olimpia Bucureşti, în timp ce pentru marele trofeu vor intra în luptă Ştiinţa Baia Mare şi Steaua Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici