Video Al doilea val de Covid-19 din Spania îi afectează şi pe românii din Catalonia. Fără petreceri şi fără distracţie

  • Maria Felicia Mărie organizează evenimente în provincia Lérida (Catalonia) şi este nevoită să anuleze toate concertele de muzică populară şi uşoară românească de anul acesta.
  • Noile restricţii sanitare au închis toate localurile de spectacol din Catalonia pentru următoarele 15 zile.
  • Românii care au restaurante în Spania sunt printre cei mai afectaţi, în timp familiile renunţă la petrecerile de nuntă şi de botez.
243 afișări

Maria Felicia Mărie a organizat ultimul eveniment românesc în Catalonia, în 29 februarie, când sute de români s-au bucurat de o seară cu muzică populară şi uşoară.

„În fiecare lună aveam un eveniment programat. Începând din luna martie le-am anulat pe toate. Cele din septembrie, octombrie şi noiembrie nu le-am anulat, dar o să le anulez. Sigur nu o să le fac. La cum evoluează situaţia va fi imposibil”, ne-a povestit Maria Felicia Mărie. 
 
Petrecerile româneşti îi fac pe toţi să se simtă aproape de casă şi de tradiţiile autentice pe care le transmit astfel şi celor mici. „Aduceam un artist de muzică populară şi unul de muzică uşoară. A venit Pepe de la Bucureşti, Adrian Enache. Am încercat să-i combinăm ca să pot să amestec publicul, să vină oameni de toate vârstele”, a mai spus românca. 
 
Explozia cazurilor de Covid-19 din regiune şi ultimele restricţii pun însă capăt şi acestor evenimente, care sunt aşteptate de mii de compatrioţi.
 
Restaurantele româneşti din regiunea Catalonia sunt primele victime ale crizei. Restricţiile impuse de guvernul regional îi obligă pe patroni să reducă numărul clienţilor, în timp ce majoritatea nunţilor româneşti se anulează, iar botezurile se mai celebrează doar la biserică şi în petreceri restrânse acasă.
 
Maria crede că evenimentele se vor relua foarte greu, pentru că mulţi oameni se tem de infectarea cu Sars-COV-2 şi, în ciuda dificultăţilor economice, majoritatea românilor din Catalonia sunt responsabili şi respectă normele.
 
Numărul de noi cazuri a crescut substanţial în Spania la sfârşitul lunii iulie, în special în regiunea Cataloniei, care a devenit epicentrul unui nou focar epidemic.

În Barcelona, cluburile au fost oprite pentru două săptămâni şi a fost redus programul de funcţionare al barurilor. Spania este una dintre cele mai afectate economii europene, cu peste 28.000 de morţi provocaţi de COVID-19. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici