Video În era tehnologiei şi a internetului de mare viteză, încă mai există instituţii care folosesc fax-ul: ”Va fi istorie în 5 ani! Sper”

  • În 2020, încă mai trimitem solicitări prin fax pentru a filma la Aeroportul Otopeni
  • Faxul este încă o modalitate de comunicare importantă între instituţiile de stat
  • Vor mai trece 5 ani până vom scăpa de faxul moştenit de la generaţiile anterioare de funcţionari publici
714 afișări

Nu cred că ştiai, dar nici Covidul nu ne-a scăpat de moştenirea faxului.  Noi ca jurnalişti, dacă vrem să obţinem o aprobare pentru a filma la aeroport trebuie să trimitem solicitările prin fax. Iar Compania de Aeroporturi (CNAB) nu este singura care încă foloseşte acest aparat inventat acum peste 100 de ani. În fiecare instituţie publică vom găsi astăzi un astfel fax funcţional.

”Ce faci cu un fax? Primeşti protocol de comunicaţie în formă electronică, o informaţie şi o printezi pe o hârtie. Un lucru anormal într-o eră în care mergem cu toţii spre digital”, a declarat Sabin Sărmaş preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR)

Trecerea la comunicarea prin e-mail ar însemna, pe lângă o veste bună pentru ecologişti, şi economie de timp şi resurse.

”Economisim hârtie, mentenanţa unui fax implică costuri, costurile cu un serviciu de e-mail sunt mult mai reduse”, mai precizează preşedintele ADR.

Când nu vom mai avea de trimis documente prin fax la instituţiile publice?

”Estimez că totuşi va fi istorie în 5 ani de zile, sper asta!”, explică Sabin Sărmaş.

Până atunci vom comunica în continuare prin fax cu şcolile, poliţia, ministerele şi cu Aeroportul Otopeni.

Dacă instituţiilor publice din România le este greu să renunţe la acest mod de comunicare primit moştenire de la generaţiile anterioare de funcţionari publici, lucurile nu sunt mai bune nici în SUA. Spitalele locale din SUA încă utilizează faxul pentru a transmite numărul de infectaţi cu COVID19 către autorităţi.

 


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici