Video Călător prin lume din patul de acasă. Căştile VR pot să îţi umple timpul în acestă perioadă

  • Daca stăm în casă, dar vrem sa facem diverse activităţi de tip outdoor, o soluţie este VR-ul.
  • Căştile VR sunt de mai multe tipuri, in funcţie de cee ace ai deja în casă, ca să le poţi folosi.
  • Căştile pentru realitate virtuală sunt pentru toate buzunarele şi pot fi folosite de oricine.
568 afișări

Stăm în casă şi nu ştim ce să mai facem. Deja ne-am plictisit să ne mai uităm la filme, încercăm să ne găsim activităţi, dar nimic nu se compară cu ceea ce poţi să faci afară. Suspinăm şi după vacanţele la care visam sau pe care deja le-am anulat.

Ei bine, dacă tot nu mai dăm banii pe vacanţe, pe distracţii, pe ieşitul în oraş, am găsit o modalitate prin care să ajungem în toate locurile, la un click distanţă!

Este vorba de realitatea virtuală, sau mai pe scurt VR. În 2020, companiile care dezvoltă căştile pentru realitate virtuală ne-au pregătit tot felul de modele, mai scumpe sau mai ieftine, pentru telefon, pentru consola de jocuri sau pentru pc, în funcţie de nevoile pe care le avem.

Când stai în casă, dar vrei sa te teleportezi undeva, ţi-ai pus casca şi pentru câteva minute sau ore, îţi poţi petrece timpul în spaţiul virtual. Găseşti deja aplicaţii în care poţi face exerciţii de relaxare, poţi urmări  filme 360, te poţi juca, poţi vizita muzee virtuale, parcuri de distracţii, poţi să zbori, să călătoreşti în sistemul solar şi multe altele.

Există patru tipuri de căşti pentru realitatea virtuală, în funcţie de ceea ce ai deja acasă, că să le poţi folosi:

-        VR pentru telefonul mobil: Sunt cele mai ieftine pe piaţă, iar preţul unei perechi care să îşi facă treaba porneşte de la 400 de lei. Atenţie: trebuie să verifici cu ce fel de sistem de operare este compatibilă casca cumpărată: iOS sau andro

           VR pentru PS4: Dacă ai acasă un playstation 4, o să ai parte de o experienţă de neuitat în lumea jocurilor. Cască îţi oferă un câmp visual de 360 de grade, ceea ce înseamnă că simţurile tale vor fi păcălite şi vei crede că faci parte din lumea respectivă. Ea mai vine la pachet şi cu un sistem audio 3D, care îţi permite să percepi cu precizie distanţă de la care se aud sunetele şi dacă acestea vin de sus, jos sau de oriunde din jurul tău. Poţi să discuţi cu prietenii online în timp ce eşti în joc.  Atenţie: Preţul este mai ridicat decât în cazul celor pentru telefoanele mobile. Un set complet o să te coste în jur de  1700 de lei.

-        VR pentru PC: Cele mai scumpe, dar şi cele mai aproape de realitatea noastră. Acestea îţi oferă tot ce ai nevoie din punctul de vedere al imaginii, sunetului şi mişcării, că să ai impresia că eşti cu totul altundeva, dar nu în casă. Dacă vrei să ai parte de o experienţă completa şi îţi permite buzunarul, poţi investi într-un VR pentru PC. Atenţie însă, ai nevoie şi de un computer de înaltă performanţă pentru ca totul să funcţioneze corect. Nu îl poţi folosi pe laptopul de la birou sau pe cel la care te uiţi la filme. Preţul porneşte de la 2500 de lei şi poate urca mult mai mult, în funcţie de model, anul în care a fost conceput, firma şi specificaţiile sale.

Căştile pentru VR sunt pentru toate buzunarele şi pot fi folosite de oricine. Ele ne arată evoluţia tehnologiei şi potenţialul de dezvoltare pe viitor. Deci dacă vrei să faci yoga, să te dai într-un roller coaster, să te joci, să te plimbi sau să vizitezi, în timp ce stăm în mijlocul camerei de acasă, VR-ul este de ceea ce ai nevoie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici