Video Meteo #azi 14 iunie: Vreme caniculară, disconfort termic accentuat/ Regiunile în care sunt aşteptate ploi şi descărcări electrice

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 35 de grade, iar cele minime între 13 şi 24 de grade, uşor mai scãzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza şi seara, informează meteorologii.

1681 afișări

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi cãlduroasã, canicularã pe arii restrânse în nord-vest şi izolat în sud-estul ţãrii. Dupã-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, cu precãdere în zonele de câmpie, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 35 de grade, iar cele minime între 13 şi 24 de grade, uşor mai scãzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza şi seara, local la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, mai ales în sud-est.

Vor fi cantitãţi de apã izolat mai însemnate şi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-estice, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

BUCUREŞTI

Vremea va fi cãlduroasã, cu disconfort termic în accentuare dupã-amiaza. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza şi seara, când vor creşte şansele pentru averse şi descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 17...20 de grade.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici