Primele doze de Johnson&Johnson ajung în România, dar administrarea lor este amânată pe perioadă nedeterminată

  • Compania Johnson&Johnson a amânat preventiv livrările de vaccin către Europa
  • România vrea să folosească serul în caravanele mobile şi în cabinetele de familie
  • Valeriu Gheorghiţă: Pe primul loc rămâne siguranţa beneficiarilor
661 afișări
Imaginea articolului Primele doze de Johnson&Johnson ajung în România, dar administrarea lor este amânată pe perioadă nedeterminată

Johnson&Johnson nu vrea să rişte nimic. Compania a ales să amâne livrarea dozelor de vaccin către Europa după ce autorităţile americane au recomandat suspendarea acestui ser.

Şi România şi-a făcut destul de multe planuri cu serul de la Johnson&Johnson. El trebuie să ajungă atât în cabinetele medicilor de familie, dar şi în caravanele mobile de vaccinare Covid-19.

Chiar dacă autorităţile europene vor decide să suspende acest vaccin, coordonatorul campaniei de vaccinare spune avem plan de rezervă.

„Putem să folosim un alt tip de vaccin atât timp cât putem îndeplini condiţiile de lanţ de frig. Nu cred că va avea impact asupra continuităţii campaniei de vaccinare, însă ca întotdeauna, pe primul loc rămâne siguranţa beneficiarilor şi cu siguranţă, dacă Agenţia Europeană a Mdicamentului va face aceste recomandări, evident că vom ţine cont de ele ca întotdeuna”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Prima tranşă de 60.000 de doze de vaccin ajunge miercuri la Institutul Cantacuzino. Până la sfârşitul lunii iunie, coordonatorii estimează că în ţară vor ajunge aproape 2 milioane şi jumătate de doze de vaccin.

Valeriu Gheorghiţă spune că vaccinarea cu acest ser va începe doar după ce vom avea sufiecinte date despre siguranţa lui.

„Aceste doze vor fi stocate în condiţii corespunzătoare până la momentul la care Agenţia Europeană a Medicamentului va stabili o recomnadare foarte clară vis-a-vis de utilizarea acestui tip de vaccin. Faptul că în acest moment compania a decis să amâne livrările cred că este un lucru firesc”, adaugă coordonatorul campaniei de vaccinare.

Neîncrederea în AstraZeneca sau Johnson&Johnson creşte cererea de vaccinare cu serurile pe bază de ARN mesager.

Colonelul Gheorghiţă mai spune că nu putem vorbi de o scădere a interesului pentru vaccinare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici