Video PROTESTELE angajaţilor de la Finanţe continuă în ţară: Aproape 15.000 de oameni îşi exprimă nemulţumirea privind legea salarizării/ Sindicalist: Unii aşteaptă întâlnirea de mâine pe care o avem cu ministrul Finanţelor şi pe cea cu premierul

Aproximativ 15.000 de salariaţi ai sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice din regiunile Craiova, Iaşi, Timişoara, Galaţi, Braşov, Cluj şi Ploieşti continuă, marţi, protestele, fiind nemulţumiţi de actualul proiect al legii salarizării, potrivit unui comunicat al Sed Lex.

1780 afișări
Potrivit preşedintelui Sed Lex, Vasilea Marica, angajaţii din Satu Mare şi Ialomiţa protestează, de asemenea.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de actualul proiect al legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, care duce la tăieri de salarii.

În Bucureşti nu se protestează

În Bucureşti nu se protestează astăzi, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Sed Lex, Vasile Marica.
 
Sunt oameni care vor să iasă în continuare în stradă, au ieşit în stradă, unii aşteaptă întâlnirea de mâine pe care o avem cu ministrul Finanţelor şi pe cea cu premierul. Speranţe foarte mari nu sunt din partea colegilor noştri, pentru că ei şi-au cam pierdut încrederea în politicieni că duc până la capăt ceea ce au promis”, a spus Marica

Preşedintele Sed Lex a precizat că singura modalitatea de rezolvarea a nemulţumirii angajaţilor este o intervenţie a Guvernului în comisiile parlamentare. „Noi ştim foarte clar că singurul mod în care se poate rezolva situaţia este printr-o intervenţie a guvernului la comisiile parlamentare”, a spus Marica.

Sed Lex a transmis către Ministerul Finanţelor Publice o nouă grilă de salarizare. „Am transmis o nouă grilă, un mod de a vedea lucrurile diferit faţă de ceea ce este în grila de salarizare, cu altă ierarhizare, un alt mod de a vedea importanţa şi complexitatea muncii în sistemul fiscal în România, această armată care se ocupă de colectare, de gestionarea banului public. După ce am făcut aceste lucruri, la propunerea Guvernului a ieşit inclusiv ca sporul de 15% către parlament să fie anulat, ceea ce i-a deranjat foarte mult pe colegii noştri, ceea ce duce la scăderi de salarii, ceea ce face să fie o stare de nemulţumire şi disconfort genereal, pentru că atunci când îţi ia cineva din bani, este grav”, a explicat Marica.

Aproximativ 1.000 de salariaţi au protestat, luni, în faţa Ministerului Finanţelor Publice pentru a atrage atenţia că noul proiect al legii salarizării duce la tăieri de salarii, fără a ţine cont de complexitatea şi importanţa activităţii angajaţilor Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate în implementarea politicii fiscale din România. Potrivit unui comunicat transmis luni de Sed Lex, aproape 22.000 de salariaţi ai sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice au protestat în ţară.

Bogdan Stan, preşedintele ANAF, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că propunerile de modificare a legii salarizării au fost depuse la Guvern. „Nemulţumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizării. Am avut deja discuţii cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicările. Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, în sensul eliminării discrepanţelor şi al menţinerii sporului de 15%. În mod onest şi deschis suntem în dialog permanent cu aceştia. Le solicit şi pe această cale, să îşi reia lucru şi îi asigur că în calitatea mea de preşedinte voi face demersurile necesare pentru ca nemulţumirile lor să fie auzite şi să gasim soluţii în vederea bunei funcţionări a activităţii instituţiei”, a declarat preşedintele ANAF, Bogdan Stan, pentru MEDIAFAX.

Aproximativ 100 de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Constanţa protestează

Aproximativ o sută de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Constanţa au ieşit şi marţi să protesteze, nemulţumiţi că noua lege a salarizării le va determina scăderea salariilor. În Arad, toţi cei 450 de angjaţi ai Finaneţelor Publice au oprit lucrul cu publicul.

La Constanţa, aproximativ o sută de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice au ieşit şi marţi să protesteze. Ei sunt nemulţumiţi că noua lege a salarizării le va determina scăderea salariilor.

Angajaţii, provenind de la diverse agenţii din teritoriu ale Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, au întrerupt lucrul şi s-au adunat în curtea Trezoreriei de pe strada Mircea din Constanţa.

Protestul se desfăşoară paşnic, dar activitatea de lucru cu publicul este afectată.

La Arad, toţi cei 450 de angjaţi ai Adminsitraţiei Judeţene a Finaneţelor Publice şi ai serviciilor fiscale se află în a doua zi de grevă spontană, ei oprind lucrul cu publicul.

"Continuăm protestele din cauza aceluiaşi motiv ca şi luni: legea salarizării şi în special grilele din legea salarizării, unde noi se situăm la un coeficient de 1,96 pe o treaptă de la 1 la 12. Acesta este principalul nostru motiv pentru care continuăm şi marţi protestul. Miercuri la Bucureşti are loc o întânire cu ministrul Finanţelor şi vedem ce ni se promite, ce se negociază, ce se poate obţine, sperăm să ne bage cineva în seamă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, liderul de sindicat din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Arad, Ioan Trifa.

Angajaţii protestează pe coridoarele instituţiei, iar unii au ieşit şi în faţa clădirii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad, aflată pe Bulvevardul Revoluţiei. Pe poarta instiţiei a fost a amplasat un afiş cu mesajul "Grevă spontană".

Proteste sunt şi la Serviciile Fiscale din localiţăţile Lipova, Chişineu-Criş, Sebiş. Ineu şi Săvârşin.

Contribuabilii care au mers, marţi, la ghişeele Fisculului nu şi-au putut rezolva problemele, cei mai mulţi plecând pentru a reveni când se va încheia protestul.

Aproximativ 500 de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice din vestul ţării protestează

Aproximativ 500 de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice din vestul ţării protestează, marţi dimineaţa, astfel că programul de lucru cu publicul este întrerupt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nu avem program de lucru cu publicul, este un protest. La ora 08.30 a început protestul spontan în toată regiunea, şi la Arad, şi la Hunedoara. La nivel de regiune sunt aproximativ 500 de angajaţi în protest, iar la Timişoara protestează în jur de 200 de persoane tocmai prin faptul că este întreruptă activitatea şi ca atare sunt consideraţi în protest toţi angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice Timişoara. Noi atenţionăm prin afiş vizual, avem un banner mare afară, prin care atenţionăm că suntem în protest”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Virginia Duţu, lider de sindicat al Trezoreriei Timişoara.

Şi angajaţii de la Direcţia Regională Vamală Timişoara sunt alături de colegii lor din Direcţia Finanţelor Publice, astfel că poartă banderole albe pe braţe, marţi.

Purtăm banderole albe şi astăzi, dar nu mai facem exces de zel, nu mai oprim toate maşinile”, ne-a spus Gheorghe Paraschiv, liderul Sindicatului Direcţiei Vamale Timişoara.

Luni, sute de angajaţi ai Administraţiilor Fiscale din ţară au protestat faţă de diferenţele salariale din noua Lege a salarizării, aceştia oprind activitatea spontan.

Angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dolj continuă şi marţi protestele

Angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dolj continuă şi marţi protestul declanşat luni, aproximativ 300 de persoane manifestând în faţa sediului instituţiei din Craiova. Activitatea instituţiei este blocată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 300 de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dolj au întrerupt lucrul, marţi dimineaţă, şi au ieşit în faţa sediului instituţiei din Craiova pentru a protesta faţă de Legea salarizării unitare.

Reprezentanţii sindicali spun că şi angajaţii celorlalate unităţi din judeţ protestează, iar activitatea instituţiei este blocată.

Protestul a fost unul spontan, dar colegii mei au decis să-l continue pe termen nelimitat, pentru că vrem să tragem un semnal guvernanţilor şi parlamentarilor să ne asculte şi pe noi, să ne bage puţin în seama şi să aplice principiile legii aşa cum trebuie. Odată cu aplicarea Legii salarizării unitare nouă o să ne scadă salariile. În plus suntem nemulţumiţi de diferenţele salariale existente între noi şi colegii noştri din Ministerul de Finanţe din aparatul centrul. Noi nu vrem să facem un caz social din chestia asta, nu vrem să sufere celelalte categorii dar vrem să tragem un semnal guvernanţilor şi parlamentarilor să ne asculte şi pe noi, să ne bage puţin în seama şi să aplice principiile legii aşa cum trebuie”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Brânduşa Pălărie, reprezentant sindical.

Angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dolj spun că vor continua protestul până le vor fi soluţionate cererile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici