Autorităţile belgiene au redus nivelul de alertă teroristă din Bruxelles

Alerta teroristă din Bruxelles a fost redusă, joi, de autorităţile belgiene la nivelul 3, după şase zile în care capitala Belgiei s-a aflat sub alertă maximă, informează BBC News online.

536 afișări
Imaginea articolului Autorităţile belgiene au redus nivelul de alertă teroristă din Bruxelles

Autorităţile belgiene au redus nivelul de alertă teroristă din Bruxelles (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Starea de alertă teroristă de gradul 4 a fost instaurată în Bruxelles sâmbăta trecută, după ce autorităţile belgiene au demarat operaţiuni pentru identificarea şi prinderea suspecţilor implicaţi în atentatele teroriste din Paris din 13 noiembrie care s-ar fi aflat în Belgia.

Bruxelles s-a aflat timp de şase zile sub alertă teroristă maximă, în condiţiile în care mai mulţi suspecţi, care ar avea legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic, s-ar fi găsit în suburbiile capitalei.

Reducerea nivelului de alertă din Bruxelles a plasat capitala sub gradul de alertă instaurat în restul ţării.

Unul dintre suspecţii atentatelor din Paris, Salah Abdeslam, este în continuare căutat de autorităţi. Salah Abdeslam este bănuit că a plecat în Belgia a doua zi, cu ajutorul a doi bărbaţi, Hamza Attou şi Mohammed Amri, arestaţi în 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele din Paris, soldate cu moartea a 130 de persoane.

Anterior, tot în cursul zilei de joi, unsprezece persoane care erau într-o moschee din Bruxelles au fost supuse unor proceduri pentru decontaminare după ce au intrat în contact cu plicuri care conţineau pudră albă, existând suspiciuni că ar fi vorba de un atac cu antrax.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici