Coreea de Nord ameninţă cu atacuri împotriva bazelor militare americane

Regimul stalinist din Coreea de Nord ameninţă că ar putea ataca baze militare americane din Coreea de Sud şi din Oceanul Pacific, informează agenţia oficială KCNA.

2579 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă cu atacuri împotriva bazelor militare americane

Coreea de Nord ameninţă cu atacuri împotriva bazelor militare americane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Coreea de Nord este pregătită să atace baze militare americane din regiune în cazul apariţiei unor provocări", a comunicat Comisia pentru Apărare de la Phenian, conform site-ului agenţiei Tass.

"Unităţile militare americane, inclusiv baza aeriană de pe Insula Guam, sunt de mult în raza de acţiune a armatei nord-coreene", precizează regimul condus de Kim Jong-Un.

Phenianul a reacţionat astfel din cauza prezenţei unui submarin american dotat cu rachete nucleare - USS Mississippi - în portul sud-coreean Busan. Recent, Statele Unite au efectuat exerciţii aeriene cu bombardiere strategice de tip B-52 la baza Guam, în Oceanul Pacific.

"Provocările de acest tip sporesc riscul unui război nuclear în Peninsula Coreea", avertizează Phenianul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici