O celulă teroristă a fost destructurată în Tunisia, în cursul acţiunilor antiteroriste după atacul din Berlin

O celulă teroristă, care recruta tineri dornici să se alăture unor grupări islamiste, a fost destructurată de autorităţile din Tunisia, în cursul operaţiunilor antiteroriste iniţiate după atacul de la un târg de Crăciun din Berlin, comis de un cetăţean tunisian, notează site-ul France24.

397 afișări
Imaginea articolului O celulă teroristă a fost destructurată în Tunisia, în cursul acţiunilor antiteroriste după atacul din Berlin

Celulă teroristă, destructurată în Tunisia, în cursul acţiunilor antiteroriste după atacul din Berlin (Imagine Hepta)

Cei 13 membri ai celulei teroriste, cu vârste între 22 şi 43 de ani, au fost arestaţi marţi în oraşul Hergla, se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de Ministerul de Interne de la Tunis.

Suspecţii se întâlneau în secret într-o moschee şi au recunoscut că ar fi recrutat şi trimis 12 tineri să lupte în străinătate pentru grupări islamiste, inclusiv pentru un grup care are legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida.

Este pentru a şaptea oară în mai puţin de o săptămână când autorităţile tunisiene anunţă arestarea unor presupuşi terorişti, iar peste 70 de persoane au fost arestate în cadrul operaţiunilor antiteroriste declanşate după 25 decembrie.

Autorităţile din Tunisa şi-au intensificat eforturile după atentatul de la Berlin, soldat cu decesul a 12 persoane şi care a fost comis de tunisianul Anis Amri. Atentatul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Potrivit oficialilor, aproximativ 3.000 de tunisieni s-au alăturat unor grupări islamiste din Libia, Siria şi Irak. Naţiunile Unite estimează numărul acestora la 5.000.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici