Video Operaţiune a poliţiei în centrul Bruxellesului, în cadrul unei alerte de tip terorist. Individ care avea asupra sa o centură explozivă, împuşcat de poliţişti

O operaţiune a poliţiei a avut loc, marţi seară, în centrul oraşului Bruxelles, iar mai multe zone au fost evacuate, auzindu-se explozii şi focuri de armă, relatează presa belgiană. Un presupus militant islamist care avea asupra sa o centură explozivă a fost împuşcat de forţele de ordine, anunţă autorităţile, precizând că situaţia este sub control.

6568 afișări

UPDATE 01.50 

Suspectul împuşcat în centrul oraşului Bruxelles a murit - autorităţi

Suspectul împuşcat marţi seară, în centrul oraşului Bruxelles, de militari aflaţi în patrulare a decedat, confirmă Parchetul federal belgian, citat de publicaţia Le Soir.

"Bărbatul suspectat că a vrut să comită un atentat în Gara Centrală din Bruxelles este mort", a transmis Parchetul federal belgian în cursul nopţii.

Militari aflaţi în patrulare au deschis focul asupra individului în momentul în care acesta a detonat dispozitivul exploziv pe care îl avea asupra sa. Explozia, de mică amploare, este considerată de autorităţi drept "atac terorist".

Nivelul alertei teroriste rămâne acelaşi, la gradul 3, au transmis autorităţile, dând asigurări că situaţia este sub control. Nicio altă persoană nu a fost rănită în urma incidentului produs marţi seară în Bruxelles.

UPDATE 01.00 

Autorităţi: Incidentul produs în Bruxelles este de tip terorist

Atacul comis marţi seară în centrul oraşului Bruxelles este de tip terorist, anunţă autorităţile, precizând că a avut loc o explozie de mică amploare şi că suspectul a fost eliminat.

Un individ cu vârsta de peste 30 de ani a strigat o sintagmă utilizată de teroriştii islamişti şi a încercat să se arunce în aer, în jurul orei 20.50 (21.50, ora României), în Gara centrală din Bruxelles.

O patrulă de militari care l-a observat a deschis focul şi l-a împuşcat. Nu există informaţii despre starea suspectului, dar, cel mai probabil, acesta este mort.

Parchetul din Bruxelles a anunţat că a avut loc o mică explozie, provocată probabil de o bombă care nu a funcţionat normal. Incidentul este considerat "atac terorist", a precizat Parchetul.

UPDATE 23.34

Poliţie: Situaţia este sub control după incidentul de securitate din centrul Bruxellesului

Situaţia este sub control în urma incidentului de securitate produs în centrul oraşului Bruxelles, anunţă Poliţia belgiană, precizând că traficul feroviar şi al metroului este perturbat.

"Situaţia este sub control; un individ a fost neutralizat în momentul în care a încercat să se arunce în aer", a transmis Poliţia federală belgiană.

Circulaţia feroviară este suspendată în Gara Centrală din Bruxelles, precum şi în gările Bruxelles Nord şi Bruxelles Midi.

Traficul metroului şi al mijloacelor de transport de suprafaţă este perturbat.

UPDATE 23.18

Premierul Belgiei, Charles Michel, urmăreşte cu atenţie situaţia din centrul oraşului Bruxelles şi este ţinut la curent de Centrul pentru situaţii de criză, informează publicaţia Le Soir.

 "Primul-ministru Charles Michel şi ministrul de Interne, Jan Jambon, urmăresc cu atenţie situaţia şi sunt ţinuţi la curent de autorităţile competente", a anunţat Frédéric Cauderlier, purtătorul de cuvânt al Guvernului belgian.

UPDATE 23.10

"Incident în Gara Centrală - militari din dispozitivul de securitate au fost nevoiţi să neutralizeze un individ suspect. Situaţia este sub control", a transmis, prin Twitter, Centrul belgian pentru situaţii de criză.

Nu este clar care este starea suspectului, dar cel mai probabil este mort. Deocamdată, echipele pirotehnice verifică dacă pe corp sunt dispozitive explozive.

UPDATE 23.06

Suspectul depistat în Gara Centrală din Bruxelles a fost eliminat de militari aflaţi în patrulare, confirmă Centrul belgian pentru situaţii de criză.

UPDATE 23.02

O explozie de mică amploare a avut loc în Gara centrală din Bruxelles, fără a se solda cu victime, anunţă pompierii belgieni, în timp ce alte surse susţin că suspectul împuşcat de poliţie a murit, relatează Le Soir.

Jan Jambon, ministrul belgian de Interne, a confirmat incidentul, precizând că ţine legătura cu Centrul pentru situaţii de criză.

Conform martorilor, un individ a încercat să se arunce în aer în momentul în care militari aflaţi în patrulare au încercat să îl abordeze. Bărbatul a fost împuşcat de militari şi cel mai probabil a murit.

Unii martori susţin că suspectul strigase o sintagmă utilizată de teroriştii islamişti înainte de a încerca să se arunce în aer şi de a fi împuşcat.

"Agenţii serviciilor de securitate sunt la faţa locului. Traficul feroviar este suspendat, iar staţiile de metrou din zona sunt închise", a comunicat Centrul pentru situaţii de criză.

Deocamdată, nimeni nu s-a apropiat de suspect, întrcât se aşteaptă intervenţia echipelor pirotehnice.

UPDATE 22.27

Un presupus militant islamist care avea asupra sa o centură explozivă a fost împuşcat de forţele de ordine, marţi seară, în centrul oraşului Bruxelles, anunţă autorităţile, precizând că situaţia este sub control.

Mai multe persoane au semnalat că au auzit o explozie în centrul Bruxelles-ului , după care a apărut o mişcare de panică.

Atât Piaţa Mare, cât şi Gara Centrală, situate în cartierul Schaerbeek, în centrul capitalei Belgiei, au fost temporar evacuate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici