Video Un incendiu la Mănăstirea Novodevici a provocat zvonuri pe Internet că a luat foc Kremlinul - FOTO, VIDEO

Un incendiu a izbucnit duminică noaptea la o clopotniţă a Mănăstirii Novodevici din Moscova, din secolul al XVI-lea, inclusă în Patrimoniul UNESCO, imagini postate pe Internet provocând zvonuri că a luat foc Kremlinul, deşi sediul preşedinţiei este la câţiva kilometri distanţă.

631 afișări

Autorităţile au anunţat că incendiul a izbucnit la schela din jurul unei clopotniţe, aflate în renovare. Focul, care a izbucnit la ora locală 22.41 (21.41, ora României) potrivit unor oficiali, a fost controlat o oră şi jumătate mai târziu şi a produs doar avarii minore, au anunţat pompierii, relatează Euronews.

"Nu este fum în turn. Flăcările au cuprins mai multe părţi ale schelei din jurul clopotniţei, iar acum sunt stinse complet. În interior nu a fost distrus nimic, iar pompierii au reuşit să împiedice focul să se extindă la clădire din apropiere", a declarat Aleksandr Gavrilov, adjunctul directorului serviciului rus pentru intervenţii de urgenţă la incendii.

Cauza incendiului era încă necunoscută.

Oficiali moscoviţi afirmă că regulile de securitate au fost încălcate în timpul lucrărilor de restaurare, dar că nu pot face nimic deoarece mănăstirea se află sub controlul autorităţilor federale.

O serie de personalităţi sunt îngropate în cimitirul mănăstirii, inclusiv scriitorul Anton Cehov, compozitorii Serghei Prokofiev şi Dmitri Şoştakovici, dar şi foştii lideri Nikita Sergheevici Hruşciov şi Boris Elţin.

Mănăstirea ocupă un rol central în istoria rusă şi a fost menţionată în mai multe lucrări clasice ale literaturii, inclusiv într-o serie de romane ale lui Lev Tolstoi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici