Video Gândurile lui Cristoiu: Iohannis vrea neapărat Guvernul Meu 3 şi interesul e ca PNL să câştige alegerile la scor. Vor face pulbere ţara

  • Ion Cristoiu: Probabil că Marcel Ciolacu are şi el interesul ca Gabriela Firea să nu câştige alegerile pentru Primăria Capitalei
  • Ion Cristoiu: Victor Ponta poate câştiga Primăria Capitalei dacă se retrage Gabriela Firea. Există şi aceste zvonuri în piaţă
  • Ion Cristoiu: Multe dintre gesturile bizare care vor avea loc trebuie puse pe seama implicării anticonstituţionale a instituţiilor de forţă pentru ca PNL să obţină majoritatea la alegeri
1344 afișări

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu analizează implicaţiile posibilei candidaturi a liderului Pro România, Victor Ponta, la Primăria Capitalei şi avertizează că în perioada următoare vom asista la decizii, întâmplări ciudate în spatele cărora nu stau calcule politice, ci ordinele şi şantajul.

Ion Cristoiu spune că Pro România şi Victor Ponta sunt pe cai mari datorită PSD şi lui Marcel Ciolacu, iar dacă fostul premier va candida, se va alătura altor pretendenţi la fotoliul de primar general al Capitalei -Gabriela Firea şi Nicuşor Dan- mai ales în defavoarea primului.

“Victor Ponta şi Pro România sunt pe cai mari pentru că PSD nu există (…) Gabriela Firea are un statut propriu. Nu este atât de pesedistă cum s-ar crede. În urma puciurilor împotriva lui Dragnea, Gabriela Firea a creat imaginea unei grupări mai moderne, europene a PSD. La Nicuşor Dan e un anunţ de candidatură, nu a fost nimic bătut în cuie. Gabriela Firea are încă şanse uriaşe să-l bată pe Nicuşor Dan. Oricât s-ar strădui Ludovic Orban şi serviciile nu vor reuşi să-l promoveze pe Nicuşor Dan. Activul PNL nu se va simţi reprezentat”, a declarat jurnalistul.

Ion Cristoiu nu exclude ca liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, să fie interesat ca Gabriela Firea să piardă alegerile pentru Primăria Capitalei, ceea ce ar explica de ce nu cedează la negocierile cu Pro România privind candidaturile pentru Bucureşti.

“Candidatura lui Victor Ponta la Primăria Capitalei, dacă va candida, va fi rezultatul unei politici ciudate a lui Marcel Ciolacu. Probabil că Marcel Ciolacu are şi el interesul ca Gabriela Firea să nu câştige alegerile, să nu fie o personalitate în partid şi atunci la negocierile cu Pro România se vede că nu vrea să cedeze. Deocamdată, avem de-a face cu o ameninţare. Nici pentru Victor Ponta nu e atât de uşor să decidă dacă va candida. Dacă decide să candideze trebuie să câştige. Dacă nu câştigă, putem să-l înmormântăm politic de pe acum. Dacă Victor Ponta va candida ştiind că nu câştigă înseamnă că e ceva dubios în candidatura lui”,  a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu îi dă şanse de câştig lui Victor Ponta doar dacă Gabriela Firea se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, aşa cum se vehiculează acum pe piaţă.

“Victor Ponta poate câştiga Primăria Capitalei dacă se retrage Gabriela Firea. Există şi aceste zvonuri în piaţă. Gabriela Firea va trebui să-şi cântărească şi ea opţiunile. Va avea mari probleme dacă va candida Ponta. Poate să se ajungă la un moment dat să se retragă pe motiv de boală. Dacă se retrage, mai are o şansă de a reveni în PSD, chiar în fruntea partidului, chiar de a deveni prezidenţiabilă. Cel care va câştiga Primăria Capitalei, dacă Gabriela Firea nu se retrage, este Nicuşor Dan. Vom avea doi mari perdanţi. Victor Ponta, care poate vrea să se sacrifice, treaba lui, şi Gabriela Firea. Putem să luăm declaraţiile lui Victor Ponta ca un fel de şantaj la PSD pentru a obţine ceva la Bucureşti”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu avertizează că suntem deja în campanie electorală în care s-a implicat şi se implică instituţiile de forţă şi spune că întâmplările, deciziile ciudate care vor urma au ca scop pregătirea terenului pentru ca PNL să câştige alegerile la scor, iar preşedintele Iohannis să-şi instaleze Guvernul meu 3.

“Este deja campanie electorală unde s-a implicat şi se implică serviciile secrete româneşti, sistemul instituţiilor de forţă. Foarte multe dintre gesturile bizare care vor avea loc în perioada următoare trebuie puse pe seama implicării anticonstituţionale a sistemului instituţiilor de forţă – DNA, SRI, SIE, alte servicii secrete, al armatei, Jandarmerie, Poliţie, DGIPI, SPP, STS. Toţi se vor implica pentru că dl Klaus Iohannis are neapărată nevoie de Guvernul Meu 3. Trebuie să fim foarte atenţi că în spatele multor întâmplări, decizii, nu stă nici calculul politic, nici sinceritatea, ci ordinele, şantajele. Ne aşteaptă o perioadă cumplită, o bătălie unde nu se va ţine cont de nicio regulă deoarece e vitală pentru regimul Iohannis, camarila de generali de la Cotroceni. Se va sacrifica orice interes naţional de dragul câştigării la scor a alegerilor de către PNL. De asta vor fi şi foarte multe întâmplări ciudate pentru că interesul e ca să câştige majoritatea, Klaus Iohannis are nevoie de majoritate. Pentru obţinerea acestei majorităţi parlamentare se va face pulbera ţara. Puţin le pasă”, a conchis jurnalistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici