Snoop Dogg a jurat că nu va reveni în Suedia, după ce a fost reţinut de poliţia locală

Rapperul Snoop Dogg spune că a fost victima unui abuz rasial, deoarece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost reţinut pentru scurt timp de Poliţia din Suedia, care îl suspecta pe artistul american de posesie şi consum de droguri.

653 afișări
Imaginea articolului Snoop Dogg a jurat că nu va reveni în Suedia, după ce a fost reţinut de poliţia locală

Snoop Dogg a jurat că nu va reveni în Suedia, după ce a fost reţinut de poliţia locală (Imagine: Hepta)

Artistul american a relatat acest incident prin intermediul unei serii de înregistrări video, pe care a publicat-o duminică pe reţeaua de socializare Instagram, informează site-ul revistei People.

"Nu ştiu în ce fel de ţară ne aflăm, dar cei de aici ne fac să transpirăm", a declarat vizibil frustrat rapperul, al cărui nume real este Calvin Broadus, în primul dintre cele cinci mesaje video, filmat pe marginea unei şosele, după ce poliţia locală i-a cerut să oprească automobilul în care se afla.

Christer Nordstrom, purtător de cuvânt al Poliţiei din oraşul suedez Uppsala, a confirmat pentru revista People că Snoop Dogg a fost într-adevăr reţinut pentru scurt timp, însă a infirmat afirmaţia rapperului, potrivit căreia a fost reţinut din motive rasiale.

În al doilea mesaj video, înregistrat de pe bancheta din spatele unui automobil de poliţie, Snoop Dogg, în vârstă de 43 de ani, a spus: "Nu am făcut nimic rău. Ceea ce am făcut a fost să vin în această ţară şi să susţin un concert, iar acum trebuie să merg la secţia de poliţie, deşi n-am făcut absolut nimic".

Rapperul a jurat - în a treia înregistrare video - că nu va reveni niciodată în Suedia, din cauza tratamentului la care a fost supus de autorităţile locale.

"Am reuşit să trec peste asta", a adăugat Snoop Dogg în al patrulea mesaj publicat pe Instagram.

"M-au adus aici, m-au pus să urinez într-o eprubetă, dar nu au găsit nimic. Nu au un caz valabil împotriva mea, nu au nimic. Dar, aşa cum spunea şi pastorul Farrakhan, «e mai bine să te percheziţioneze şi să nu găsească nimic, decât să nu te percheziţioneze deloc»", a adăugat rapperul în ultimul mesaj.

Vehiculul în care se afla Snoop Dogg, care călătorea ca pasager, a fost oprit în jurul orei locale 23.00. "În timpul concertului, am avut mai mulţi poliţişti la faţa locului, aşa cum procedăm în mod normal, mai ales pentru că acel concert a fost unul destul de aglomerat", a declarat Christer Nordstrom.

"Potrivit unui ofiţer de poliţie, Snoop Dogg prezenta semne că s-ar afla sub influenţa drogurilor, aşadar a fost reţinut şi dus la secţia de poliţie pentru un test. După circa o oră, a fost eliberat", a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale.

Christer Nordstrom spune că acea arestare a reprezentat o procedură standard, chiar dacă persoana suspectată că ar fi consumat droguri este un simplu pasager într-un automobil.

Rezultatele testelor vor fi cunoscute peste două săptămâni. Dacă ele vor fi pozitive, cazul va fi transmis unui procuror.

Consumul de droguri reprezintă o infracţiune minoră în Suedia şi se pedepseşte de regulă cu o amendă, a spus Christer Nordstrom.

Referindu-se la acuzaţia formulată de Snoop Dogg potrivit căruia rasa a reprezentat un element important în arestarea sa, Nordstrom a spus: "Acea reţinere nu a avut nicio legătură cu rasismul, nu a avut absolut nicio legătură".

Calvin Cordozar Broadus Jr, născut pe 20 octombrie 1971, cunoscut după numele de scenă Snoop Doggy Dogg şi Snoop Dogg, în a cărui discografie se regăsesc albume precum "Tha Doggfather" şi "Malice N Wonderland", şi-a început cariera de rapper la începutul anilor '90, dar s-a implicat şi în actorie, jucând în noua versiune a filmului "Starsky şi Hutch" (2004). Din 1993, când a devenit celebru, Snoop Dogg a vândut aproape 20 de milioane de albume în Statele Unite. Printre hiturile sale se numără "Who Am I (What's My Name)?", "Gin and Juice", "Groupie Luv", "From tha Chuuuch to da Palace", "Beautiful", "Drop It Like It's Hot", "That's That Shit" etc. Cel mai recent album lansat de Snoop Lion este "Reincarnated", apărut pe piaţă în aprilie 2013.

În septembrie 2008, Snoop Dogg a susţinut un concert la Arenele Romane din Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici