Video VIDEO Raluca Turcan: "Este dreptul preşedintelui de a face o analiză amănunţită cu privire la viitorul premier"

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat joi că este dreptul preşedintelui Klaus Iohannis de a face o analiză amănunţită asupra persoanei pe care o va desemna premier, afirmând că decizia aparţine preşedintelui, potrivit Constituţiei.

585 afișări

"Este dreptul constituţional al preşedintelui de a face o analiză amănunţită asupra persoanei pe care o va desemna prim-ministru. Probabil, dacă propunerea PSD ar fi fost o persoană cu un profil public mai conturat, decizia ar fi fost mai uşor de luat", a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, în contextul în care Klaus Iohannis a declarat că premierul va fi nominalizat după Crăciun.

Întrebată dacă se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să o desemneze pe Sevil Shhaideh, Turcan a afirmat că dreptul preşedintelui este foarte bine definit constituţional.

"Această decizie aparţine dumnealui. Este un drept constituţional al preşedintelui României", a răspuns Turcan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici