Video DECLARAŢIA ZILEI Sorin Grindeanu, atac voalat la adresa lui Tudorel Toader: Am avut discuţii cu ministrul Justiţiei. Ritmul meu, mai ALERT decât a fost obişnuit Toader

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi că a avut discuţii cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre legile în Justiţie, susţinând că poate ritmul cu care s-au obişnuit, în ultimele trei luni, membrii Guvernului este mai alert decât cel al lui Tudorel Toader.

720 afișări

”Am avut foarte multe discuţii cu domnul ministru Tudorel Toader în această perioadă încercând să înţeleg ceea ce doreşte să facă în acest domeniu, dar, şi subliniez, neintervenind absolut deloc. Pe ceea ce înseamnă proiectul legii de punere în acord a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală cu deciziile CCR, ne aflăm faza de în dezbatere publică. S-au luat puncte de vedere de la instituţii, fie că vorbim de CSM, DIICOT, DNA. Trebuie epuizată această perioadă, pentru că aşa spune legea. Poate că ritmul cu care sunt eu obişnuit şi cu care au fost obişnuiţi colegii mei din Guvern, cel puţin în aceste trei luni, este unul mai alert decât cel cu care poate a fost obişnuit domnul Tudorel Toader. De ceea am avut aceste discuţii, pentru ca lucruile să fie făcute aşezat, bine, transparent, respectând toate regulile, consultând instituţiile publice şi într-un ritm care poate e mai alert câteodată decât cel al Curţii Constituţionale”, a declarat marţi premierul Sorin Grindeanu.

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a reproşat, săptămâna trecută, ministrului Justiţiei, faptul că întârzie „nepermis” de mult cu pachetul de legi ale Justiţiei, el arătând că acesta nu va putea beneficia de susţinere la nesfârşit, mai ales în lipsa coerenţei acţiunii sale şi a respectării unor termene.

„Se pare că domnul ministru a întârziat foarte mult. Eu o să vorbesc cu colegii mei, le-am trasmis deja de ieri că nu se mai poate întârzia. A zis că vine în trei săptămâni de zile cu un pachet de propuneri, nu a venit. Până la urmă Legea graţierii o să fie adoptată tacit pentru că nu vine ministerul Justiţiei (la Comisia juridică, n.r.)”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă, în acest context, legat de întârzierea pe care i-o reproşează, ministrul Justiţiei Tudorel Toader mai beneficiază de susţinere, Dragnea a răspuns: „Beneficiază de orice susţinere în condiţiile în care există o coerenţă şi un termen cât de cât realist. Nu poţi să beneficiezi de susţinere la nesfârşit”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici