Opt medicamente pentru boli rare, cancer şi diabet zaharat, pe lista compensatelor şi gratuitelor

Opt medicamente pentru pacienţii cu boli rare, cancer şi diabet zaharat vor fi introduse pe lista medicamentelor compensate şi gratuite, proiectul fiind publicat de Ministerul Sănătăţii în transparenţă decizională.

1339 afișări
Imaginea articolului Opt medicamente pentru boli rare, cancer şi diabet zaharat, pe lista compensatelor şi gratuitelor

Opt medicamente pentru boli rare, cancer şi diabet zaharat, pe lista compensatelor şi gratuitelor

Ministerul Sănătăţii a publicat în transparenţă decizională Proiectul de Hotărâre de Guvern care permite introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite a 8 noi molecule, din care două sunt aprobate pentru noi indicaţii terapeutice.

Medicamentele sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, diabet zaharat şi boli rare.

„Pentru toate cele 8 medicamente au fost emise decizii de includere condiţionată şi încheiate contracte cost-volum”, transmite, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Moleculele pentru care a fost emisă de către ANMDMR decizie de includere necondiţionată în lista medicamentelor compensate şi gratuite au fost trimise comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii pentru estimarea consumului.

În perioada imediat următoare, aceste medicamente vor fi incluse pe listă printr-o Hotărâre de Guvern ulterioară.

În cursul anului 2022, au fost introduse prin trei Hotărâri de Guvern un număr de 76 de molecule noi, ceea ce a reprezentat o creştere importantă faţă de anul 2021, când au fost introduse 56 de molecule.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici