Alina Bica, avocatul lui Daniel Dragomir în dosarul Black Cube. Fostul ofiţer SRI cere eliberarea - VIDEO

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, arestat preventiv în dosarul Black Cube, a contestat prelungirea măsurii, acesta fiind reprezentat de Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT, cercetată la rândul ei în mai multe cauze.

2399 afișări
Imaginea articolului Alina Bica, avocatul lui Daniel Dragomir în dosarul Black Cube. Fostul ofiţer SRI cere eliberarea - VIDEO

Alina Bica, avocatul lui Daniel Dragomir în dosarul Black Cube. Fostul ofiţer SRI cere eliberarea

"Doreşte să colaboreze cu autorităţile judiciare, în sensul de a se stabili un adevăr în cauză. Drumul pe care acesta se află nu este unul corect şi înţelege să coopereze dacă va constata că şi autorităţile judiciare doresc să afle adevărul. Numai să furnizeze o poveste corectă pe care nimeni nu doreşte să o investigheze şi să o probeze nu este un lucru bun. (...) Dumnealui a avut o discuţie în acest sens, şi-a exprimat dorinţa să coopereze, să spună cum stau lucrurile, numai că feedback-ul pe care l-a primit a fost unul insuficient, nesatisfăcător. Să ţii un om arestat numai din dorinţa de a determina să spună ceea ce se doreşte să spună este un lucru incorect. (…) Nicăieri în dosar nu se confirmă împrejurarea că s-ar fi urmărit denigrarea vreunui funcţionar înalt din România. În aceea presupusă conversaţie care a avut loc între presupusul Daniel Dragomir şi cetăţenii israelieni nu se discută de denigrare, se poartă o discuţie legată de anumite informaţii publicate în mass-media şi în surse deschise. Cetăţenii evrei se oferă să aducă la cunoştinţa opiniei publice aceste informaţii şi să le verifice printr-o metodă legală. De unde utilizarea acestei idei incorect nu ştiu. Acele informaţii pe care maestrul Cristoiu le-a publicat în presă nu au plecat din partea echipei de avocaţi ai domnului Dragomir. Interesul domnului Dragomir nu este aceea de a transforma un lucru serios într-un cancan la televizor. Nu avea nevoie domnul Dragomir de niciun fel de modificare la nici o structură judiciară din România", a declarat Alina Bica, în calitate de avocat al lui Daniel Dragomir.

Daniel Dragomir a fost adus din arest, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat contestaţia acestuia la prelungirea arestului preventiv. În luna septembrie judecătorii au decis arestarea preventivă a lui Daniel Dragomir, la cererea DIICOT, în dosarul Black Cube, fiind acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei israelieni să obţină informaţii despre procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Procurorii DIICOT îl acuză pe Daniel Dragomir, fost angajat al SRI, de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Între timp, fostul ofiţer SRI aşteaptă decizia judecătorilor în ceea ce priveşte cererea DNA de arestare preventivă în dosarul în care este judecat. Procurorii au cerut arestarea lui preventivă la două luni după ce s-au început cercetările împotriva lui în dosarul Black Cube, considerând că prin faptele de care este suspectat în legătură cu tentativa de intimidare a Codruţei Kovesi a încălcat controlul judiciar în cauza în care este acuzat de corupţie.

Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DNA la începutul anului 2015, alături de soţia sa, fostul ofiţer SRI fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani, folosirea informaţiilor nedestinate publicităţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

"În perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care îndeplinea funcţia de şef grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informaţii, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins şi, ulterior, a primit de la un martor denunţător, administrator al unor societăţi comerciale, suma totală de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro", precizau procurorii la momentul trimiterii în judecată.

Daniel Dragomir a părăsit Serviciul Român de Informaţii în anul 2013.

Fostul locotenent colonel al SRI a fost arestat preventiv însă ulterior pus sub control judiciar.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici