Video Capitala şi 17 judeţe au intrat sub cod galben de ploi puternice. HARTA / Premierul Dăncilă a convocat la Palatul Victoria Comandamentul de vreme rea

Premierul Viorica Dăncilă a convocat, joi dimineaţă, începând cu ora 10.00, Comandamentul de vreme rea, la Palatul Victoria, Capitala şi 17 judeţe fiind sub cod galben de ploi puternice, în vigoare până joi seara, au confirmat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

7993 afișări

La întâlnire participă premierul Viorica Dăncilă, şi reprezentanţi ai mai multor ministere, printre care Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, precum şi ai IGSU.

Capitala şi 17 judeţe sunt sub cod galben de ploi puternice, în vigoare până joi seara. În vigoare este şi o informare meteo de ploi, vânt şi grindină pentru cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. 

Joi, până la ora 23.00, Bucureştiul şi judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea şi Vrancea sunt sub cod galben de ploi puternice.

Pe parcursul zilei de joi, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 20...30 l/mp şi izolat 50...60 l/mp.

Meteorologii menţionează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă.

Începând de joi de la ora 23 până vineri la ora 10, temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele de munte, precum şi în sudul, estul şi local în centrul ţării cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Izolat vor fi condiţii de grindină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici