Video Exodul de Paşte. Coloane de maşini pe Valea Prahovei, unde se circulă cu 20 km/h. Trafic INTENS şi pe A1 Bucureşti – Piteşti şi pe DN7 Valea Oltului / Recomandările poliţiştilor / Circulaţia rutieră, monitorizată aerian

UPDATE: Traficul rutier s-a intensificat, vineri după-amiază, şi pe DN7 Valea Oltului. Poliţia arată că în zona Comarnic s-a format o coloană de maşini pe trei kilometri, la Buşteni se circulă cu 20 de kilometri pe oră, iar pe anumite segmente ale DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea se circulă cu viteză redusă.

825 afișări

Update 13:57

În urma monitorizării traficului rutier pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, pe baza datelor furnizate de dispeceratele inspectoratelor de poliţie judeţene şi de ofiţerul Direcţiei Rutiere aflat în elicopterul care survolează aceste artere, Poliţia informează că pe DN1 Ploieşti – Braşov, pe sensul de urcare către munte, în zona Comarnic, s-a format o coloană de maşini de aproximativ 3 kilometri, care se deplasează cu o viteză de 15-17 km/h, iar în Buşteni între kilometrii 127 şi 130 coloana se deplasează cu viteza de 20 km/h.

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti traficul este intens pe sensul către Piteşti, în special la ieşirea de pe autostradă, precum şi pe celălalt sens, la intrarea în Bucureşti, unde s-au format coloane în deplasare cu viteză foarte redusă.

De asemenea, în judeţul Argeş, pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, pe raza localităţii Bascov, se circulă în coloană pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri, cu viteză mică, precum şi pe DN65B, de la ieşirea de pe Autostrada A1 - Piteşti spre intrarea pe E574 către Slatina şi Craiova.

Pe DN7 Valea Oltului valorile de trafic sunt în creştere, însă nu se circulă în coloană.

Update 12:19

Drumul Naţional 1 Ploieşti – Braşov este foarte aglomerat, vineri, pe Valea Prahovei, unde pe sensul de urcare către staţiuni s-au format coloane de maşini şi se circulă cu 20 de kilometri la oră. Se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei, valorile de trafic au început să crească pe DN1 Ploieşti – Braşov, pe sensul de urcare către munte, în zonele Comarnic (km 102-107) şi Buşteni (km 128-130), unde s-au format coloane de autovehicule în deplasare, cu o viteză de 20 km/h.

De asemenea, din cauza numărului mare de maşini, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, valorile fiind crescute pe sensul de mers către Piteşti.

Pe ambele rute se circulă în condiţiile unui carosabil umed, fiind semnalată ploaie uşoară.

Peste 15.000 de turişti petrec Paştele la munte, în staţiunile de pe Valea Prahovei, preţurile practicate anul acesta de hotelieri fiind comparabile celor de anul trecut. La Sinaia, pentru trei nopţi de cazare, la un hotel de cinci stele, turiştii plătesc 2.500 de lei, în timp ce la un hotel de trei stele trei nopţi de cazare cu mic dejun bufet inclus costă 1.240 lei, locul în cameră dublă. În Buşteni, la un hotel de trei stele, oferta de Paşte include 3 sau 4 nopţi de cazare şi costă de la 405 lei la 600 de lei, în funcţie de durata pachetului şi tipul de camera.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Traficul este intens, vineri, pe DN1 Ploieşti - Braşov, pe sensul de urcare către munte, în zonele Comarnic şi Buşteni, şi pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, la Bascov. Poliţia recomandă şoferilor să respecte indicaţiile agenţilor şi să reducă viteza. 

De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, pe raza localităţii Bascov, pe o distanţă de aproximativ 500 de metri, pe sensul de mers către Vâlcea.

Pe celelalte drumuri naţionale importante şi pe autostrăzi, circulaţia se desfăşoră în condiţii normale la această oră.

Şeful Serviciului Rutier Prahova, Adrian Iacob, a declarat că în judeţul Prahova acţionează vineri 48 de agenţi de poliţie rutieră şi ofiţeri cu şapte aparate radar, pentru prevenirea accidentelor şi pe Valea Prahovei pentru asigurarea fluenţei traficului.

”Recomandăm şoferilor să respecte indicaţiile poliţiştilor şi să circule cu viteze adaptate la condiţiile meteo, să nu se hazardeze în depăşiri neregulamentare şi să păstreze distanţa de siguranţă”, a spus Adrian Iacob.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici