Video Incendiu puternic în Bucureşti, la fabrica Electromontaj. Ce au arătat măsurătorile privind calitatea aerului din zonă - FOTO

Pompierii anunţă că incendiul din Sectorul 3 al Capitalei, produs la Fabrica de Electromontaj a fost stins, subliniind că măsurătorile privind calitatea aerului din zonă au arătat că nu au fost constatate depăşiri ale valorilor acceptate.

5994 afișări

UPDATE ora 21:10 Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că incendiul de la Fabrica de Electromontaj din Sectorul 3 al Capitalei a fost stins.

De asemenea, au fost efectuate măsurători privind calitatea aerului din zonă şi nu s-au constatat depăşiri ale valorilor acceptate.

UPDATE ora 19:30 Pompierii anunţă că în bazinul din incinta Fabricii de Electromontaj, unde a pornit incendiul, se află acid clorhidric diluat şi nu mai există riscul de propagare, echipajele acţionând pentru a proteja construcţiile din apropiere.

„În bazin se află acid clorhidric diluat, nu sunt posibilităţi de propagare”, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Echipajele acţionează pentru protecţia vecinătăţilor.

Ştirea iniţială

Cetăţenii din Capitală au fost avertizaţi prin sistemul RO-Alert cu privire la un incendiu major produs în Sectorul 3, la o fabrică, fiind sfătuiţi să elibereze căile de circulaţie şi să evite zona. 

Bucureştenii au fost atenţionaţi cu privire la un incendiu de proporţii în sectorul 3.

„Incendiu major produs în Bucureşti, sector 3, strada Ilioara, la Fabrica de Electromontaj, cu degajări mari de fum. Evitaţi zona şi eliberaţi căile de circulaţie pentru a permite accesul mijloacelor de intervenţie”, este mesajul pe care l-au primit cetăţenii prin sistemul Ro-Alert.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul s-a produs la un „bazin, posibil cu zinc”, până în prezent nefiind cunoscute încă mai multe date.

 

 

 

Sunt degajări mari de fum, mai arată sursa citată.

„Incendiul s-a extins la nivelul acoperişului halei pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp. Hala are o suprafaţa de aproximativ 2500 mp, construcţie P+1. Se acţionează pentru localizare”, mai transmit pompierii.

Nu sunt persoane rănite.

ISU, anunţ despre incendiul din Capitală: Este pericol de explozie

Pompierii anunţă că la incendiul din Sectorul 3 al Capitalei există pericol de explozie deoarece nu sunt cunoscute cu exactitate substanţele din bazinul aflat în incinta Fabricii de Electromontaj, unde a pornit focul.

„Din evaluarea făcută la faţa locului, rezultă că este pericol de explozie. Nu se cunosc cu exactitate toate substanţele existente în bazin”, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

La intervenţie au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 2 autoscări, un echipaj de descarcerare, unul CBRN şi două echipaje SMURD.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici