Video Jurnalistul Ion Cristoiu, în ziua alegerilor: Este cea mai mare surpriză a ultimilor ani/ Ediţie LIVE 20.30 “Gândurile lui Cristoiu”- EXIT POLL

Ion Cristoiu vorbeşte despre prezenţa mare la vot în ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului şi spune că avem în faţă cea mai mare surpriză a ultimilor ani. Despre mesajul dat de alegători veţi afla într-o ediţie eveniment de la ora 20.30 "Gândurile lui Cristoiu" pe Mediafax şi Gândul.

7344 afișări

"Am fost la vot şi este o atmosferă nediferită faţă de cea trăită la alegerile din ultimii ani. Coada cea mai mare e la liste suplimentare, iar la coada respectivă sunt cu precădere tineri. Avem de a face cu o mare surpriză, prezenţa tinerilor la vot şi judecând după prezenţa uriasă pentru aceste alegeri şi estimări, cred că este cea mai mare surpriză a ultimilor ani", a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

"Am mai spus şi la <<Gândurile lui Cristoiu>> că o prezenţă de peste 30% dă peste cap structurile de partid, PSD şi PNL. În momentul în care vin din afara structurilor sunt tineri sau oameni care nu au votat în ultimii ani şi ei nu pot fi decât anti-PSD şi în favoarea USR. Surpriza prezenţei dă peste cap sondajele de opinie anterioare şi schimbă ierarhia politică din seara aceasta în România.

Prezenţa oamenilor la vot, care nu sunt scoşi la vot de activişti sau oameni din primării, se explică:

1. Europarlamentarele, care au miză mică, au devenit un fel de alegeri parlamentare, ba mai mult un referendum pro sau anti-PSD. Vom discuta diseară când vom avea şi rezultatul. Oamenii nu au venit să voteze pentru un anumit partid, ci împotriva PSD, e primul examen, primul moment în care anti-pesedismul se poate exprima. Şi e limpede că cei care au venit în număr mare au venit pentru partidul interpretat ca fiind anti PSD, şi anume USR-PLUS.

2. Dintr-o greşeală uriaşă a PSD aceste alegeri europarlamentare au ajuns un referendum pro sau contra Europa. Asta dintr-o greşeală de strategie şi de comunicare a PSD, campania s-a desfăşurat sub semnul dilemei pro sau contra Uniunea Europeană, egal pro sau contra PSD. Şi atunci electoratul tânăr, o mare parte a electoratului de dreapta, neliniştit de perspectiva ieşirii din UE (aşa s-a creat imaginea în urma erorii strategice a PSD) a ieşit la vot ca să rămânem în UE, împotriva PSD.

3. PSD se resimte, nu numai după doi ani de guvernare, ci după bătăliile interne. Sunt aproape sigur că unii baroni nu au mai reacţionat cu sârguinţa de până acum", a mai spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul Ion Cristoiu va face o analiză unică a clasei politice şi ceea ce urmează, de la ora 20.30 într-o ediţie eveniment LIVE "Gândurile lui Cristoiu".

Jurnalistul Ion Cristoiu va fi provocat de Monica Mihai să facă predicţii înainte de închiderea urnelor. De la ora 21.00 vom afla, din ediţia specială, cine sunt câştigătorii europarlamentarelor şi cine nu a trecut testul alegerilor.

O ediţie în care istoricul clipei, jurnalistul Ion Cristoiu, va creiona imaginea Europei aşa cum va arăta ea, după testul din 26 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici