Video Mii de oameni au protestat la Cluj. La Timişoara, manifestanţii au adus "caracatiţa corupţiei"

Mii de oameni au protestat, sâmbătă seara, faţă de modificările legilor justiţiei, la Cluj-Napoca. La Timişoara, protestatarii au adus “caracatiţa corupţiei”, făcută dintr-un material roşu, pe care a fost lipită o imagine cu Liviu Dragnea, iar pe tentacule pozele altor lideri politici.

3395 afișări

UPDATE 20:02

Numărul protestatarilor de la Cluj şi Timişoara a depăşit 10.000

Protestatarii din Cluj şi Timişoara au blocat străzile centrale ale celor două localităţi, numărul oamenilor care protestează depăşind 10.000. La Sibiu sunt în stradă aproape 1.000 de oameni care cer demisia lui Liviu Dragnea, în timp ce la Iaşi protestează 2.000 de persoane.

La Cluj-Napoca protestarii au plecat în marş spre cartierul Mărăşti, blocând traficul rutier pe Bulevardul Eroilor şi pe calea Dorobanţilor.

Oamenii strigă ”Cinste lor clujenilor" şi "Ruşine să vă fie". Numărul protestatarilor a depăşit 5.000 de persoane.

Şi la Timişoara numărul manifestanţilor a trecut de 5.000. În jurul orei 19.40, protestatarii au pornit într-un marş prin centrul oraşului, blocând un sens de mers pe o stradă centrală.

Aproximativ 1.000 de sibieni protestează, sâmbătă seara, în Sibiu, faţă de modificările legilor justiţiei. Oamenii cer demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Sibienii au venit la protestul din Piaţa Mare din Sibiu şi spun că vor ca modificările legilor justiţiei să fie retrase, iar Liviu Dragnea să demisioneze.

Protestatarii au venit cu steaguri şi vuvuzele şi scandează ”Hoţii, hoţii”, ”În democraţie hoţii stau la puşcărie”, ”Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură”, ”PSD ciuma roşie”, ”Demisia” sau ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”.

În jurul orei 19.40, protestatarii au pornit în marş pe străzile Sibiului. Ei vor străbate aproximatic 5 kilometri, din Piaţa Mare, spre Piaţa Unirii, apoi Calea Dumbrăvii, bulevardul Mihai Viteazu şi retur.

”Nucleul dur” al protestatarilor din Sibiu participă la protestul de la Bucureşti. Mai mulţi sibieni care vin zilnic la flash mob-ul din faţa PSD Sibiu au plecat cu trenul la Bucureşti şi transmit live pe Facebook modul lor paşnic de a protesta, sub forma unor dezbateri. Sâmbătă seara, membrii comunităţii ”Vă vedem din Sibiu” dezbat, la Bucureşti, din faţa Teatrului Naţional, modul în care se face politică în România, alături de filozoful Gabriel Liiceanu şi de scriitorul Mircea Cărtărescu.

La Galaţi protestează aproximativ 1.000 de persoane, care s-au adunat în faţa Prefecturii şi apoi au plecat în marş pe principalele străzi ale oraşului.

Deşi este frig şi ninge, gălăţenii au venit în număr mare la protest, strigând ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii” şi ”Uniţi, salvăm toată România”.

La Iaşi sunt în stradă peste 2.500 de oameni. Aceştia s-au adunat în Piaţa Unirii şi au pornit în marş spre sediul PSD. Ieşenii scandează ”Jos corupţia! Rezistăm nu cedăm!”, ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, ”Vrem autostradă, nu penali pe stradă” sau ”Hoţii la închisoare, nu la guvernare”.

Protestatarii din Iaşi cer alegeri anticipate.

La Arad protestează aproximativ 500 de persoane, iar la Braşov 900.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Cluj

În centrul municipiului Cluj-Napoca protestează, la această oră, peste 3.000 de persoane. Oamenii cer demisia Guvernului şi urează liderului PSD, Liviu Dragnea, "La mulţi ani, cu executare".

Participanţii la protest s-au adunat sâmbătă seara pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum "Dragnea tot nu scapi de puşcărie", "Penalii nu au ce căuta la guvernare" sau "Suntem cu ochii pe voi".

Ei scandează "Dragnea nu uita, România nu-i a ta", "Demisia", "Jos PSD", "Jos Guvernul", "Hoţii", "Dragnea la mulţi ani, cu executare", "Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului", "Bucureşti nu uita, Clujul e de partea ta" şi "Anticipate".

Unul dintre organizatori a declarat că protestul este organizat împotriva modificărilor preconizate de PSD la legile justiţiei. "Nu dorim ca penalii să fie numiţi în funcţii publice", a spus acesta.

La protestul de la Cluj sunt pezenţi şi lideri USR.

Timişoara

Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în centrul Timişoarei, pentru a protesta faţă de Legile Justiţiei, o “caracatiţă a corupţiei”, cu chipul lui Liviu Dragnea, fiind formată pe platoul din faţa Operei.

“Caracatiţa corupţiei” a fost confecţionată dintr-un material roşu, pe care a fost lipită o imagine cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Caracatiţa are 15 tentacule, iar la capătul fiecăruia a fost prinsă câte o fotografie cu mai mulţi miniştri sau lideri ai PSD-ALDE, printre care Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, Carmen Dan, ministrul de Interne, sau Gabriela Firea, primarul Bucureştiului.

“Caracatiţa corupţiei” a fost ridicată de 15 protestatari, în timp ce timişorenii i-au huiduit pe cei aflaţi în imaginile prinse de tentacule.

“Ieşim în stradă pentru a apăra statul de drept, să arătăm clasei politice că ne pasă de ce doreşte să adopte”, a declarat Adrian Marcu, unul dintre protestatarii din centrul Timişoarei.

Manifestanţii ţin în mâini pancarte cu mesaje precum “Autonomie ţinutului Teleorman” sau “E prea bine-n închisoare, V-aş închide în spitale” şi strigă “Bucureşti, rezistă Bucureşti” şi “Rezistăm, nu cedăm”. De asemenea, oamenii cântă imnul României.

Protestatarii intenţionează să plece într-un marş pe străzile Timişoarei.

Faţă de modificările legilor justiţiei au loc proteste, sâmbătă seara, şi la Galaţi, unde peste 400 de oameni au ieşit în stradă, la Bistriţa şi la Constanţa cu câte 200 de participanţi până la această oră, la Braşov cu peste 400 sau la Sibiu cu 100. Numărul protestatarilor este, însă, în continuă creştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici