Premierul Grindeanu, despre fuga lui Sebastian Ghiţă: E clar că a fost o neîndeplinire a atribuţiunilor de serviciu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi, că în cazul fugii din ţară a lui Sebastian Ghiţă a fost vorba de o "neîndeplinire a atribuţiilor de serviciu", precizând că Poliţia de Frontieră trebuie să-şi regleze această disfuncţionalitate.

1661 afișări
Imaginea articolului Premierul Grindeanu, despre fuga lui Sebastian Ghiţă: E clar că a fost o neîndeplinire a atribuţiunilor de serviciu

Premierul Grindeanu, despre fuga lui Sebastian Ghiţă: E clar că a fost o neîndeplinire a atribuţiunilor de serviciu

”Ştiu lucrul ăsta (că Sebastian Ghiţă a ieşit din ţară, deşi avea interdicţie - n.r.). Asta e o treabă de îndeplinire a atribuţiunilor de serviciu şi e clar că a fost o neîndeplinire”, a spus Sorin Grindeanu.

Cu o voce mai scăzută, ministrul de Interne, Carmen Dan, care se afla lângă el, a spus că şi aceste aspecte ar trebui să fie stabilite.

Premierul nu s-a oprit din vorbbit şi a adăugat că, din punctul său de vedere, neîndeplinirile atribuţiilor de serviciu nu au fost doar din partea Poliţiei de Frontieră.

”Nu am întrebat astăzi cum cum a ieşit Sebastian Ghiţă sau cum a ieşit Omar Hayssam... Probabil că au fost mai multe instituţii care puteau să aibă grijă să nu iasă unul sau altul din ţară. Cred, dar e clar că a fost o disfuncţionalitate şi atunci şi în alte dăţi, disfuncţionalitate pe care cei de la Poliţia de Frontieră sau dacă vorbim doar de cei de la Ministerul de Interne trebuie să o regleze să-şi îmbunătăţească activitatea, să nu mai avem cazuri de acest tip”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că nu are cunoştiinţă dacă pe adresa Ministerului Justiţiei a fost primită după eliberarea lui Sebastian Ghiţă o înştiinţare din partea autorităţilor din Serbia.

De asemenea, el a fost întrebat dacă autorităţile române nu ar trebui să fie îngrijorate, în condiţiile în care pe numele lui Sebastian Ghiţă au fost emise mai multe mandate, iar în Serbia este liber.

”Mă puneţi să discut despre sentinţele din Serbia. Eu nu cred că nici domnul ministru al Justiţiei din România nu e în postura să comenteze sentinţe din altă ţară. Sigur că ne aşteptam să avem procedurile mai rapide, asta e aşteptarea noastră, e normal, având în vedere toate acuzele pe care le are statul român la adresa dlui Ghiţă, dar acea sentinţă din Serbia nu ne puneţi pe noi, pe mine şi pe domnul Toader să o comentăm, că nu e normal”, a mai spus premierul.

Sebastian Ghiţă a fost eliberat, vineri, în Serbia, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul, potrivit unui comunicat de presă al instanţei. Fostul parlamentar are obligaţia de a rămâne în „rezidenţă temporară - teritoriul oraşului Belgrad” şi de a se prezenta la o secţie de poliţie de două ori pe lună, pe datele de 1 şi 15 ale lunii. Paşaportul lui Ghiţă a fost confiscat de instanţă.

În cazul în care Sebastian Ghiţă părăseşte rezidenţa fără aprobarea instanţei, atunci magistraţii vor confisca, fără consimţământul acestuia, cauţiunea depusă pentru eliberare.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, reţinerea lui Sebastian Ghiţă s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiţă conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina lui Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că poliţiştii au crezut că doarme.

Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici