Comunicat CFR Cluj în privinţa ultimei depunctări anunţate de Federaţia Română de Fotbal

Clubul de fotbal CFR Cluj a emis, joi, un comunicat oficial în care precizează că nu înregistrează nicio datorie către jucători sau cluburi începând cu data de 4 februarie 2015.

854 afișări
Imaginea articolului Comunicat CFR Cluj în privinţa ultimei depunctări anunţate de Federaţia Română de Fotbal

Comunicat CFR Cluj în privinţa ultimei depunctări anunţate de Federaţia Română de Fotbal (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

Oficialii CFR Cluj au subliniat faptul că datoriile pentru care au fost sancţionaţi din nou cu deducerea celor 4 puncte sunt exclusiv datorii anterioare datei de 4 februarie 2015 şi care nu pot fi achitate decât prin planul de reorganizare.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, într-un comunicat publicat marţi pe site-ul oficial, că echipa de fotbal CFR Cluj, depunctată la începutul sezonului cu şase puncte pentru neîndeplinirea manualului de licenţiere, a mai primit o depunctare, de patru puncte, pentru următorul motiv: datorii către jucători.

Dacă se va menţine decizia FRF, CFR coboară un singur loc în clasamentul Ligii 1, de pe 9 pe 10, cu 24 de puncte. În total, echipa lui Toni Conceicao a fost penalizată cu 10 puncte în actuala stagiune. La începutul sezonului, CFR Cluj a fost sancţionată de către comisiile FRF cu câte 6 puncte de penalizare pentru neîndeplinirea manualului de licenţiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii către jucători şi terţi.

Iată comunicat integral al clubului:

"Ca urmare a articolelor apărute în mass-media, privitoare la sancţionarea repetată a clubului nostru, dorim să facem următoarele precizări:

1) Clubul FC CFR 1907 Cluj a fost sancţionat din nou cu deducerea a unui număr de 4 puncte din clasamentul sezonului aflat în desfăşurare, ca urmare a introducerii sistemului de monitorizare financiară în procedura licenţierii cluburilor.

2) Începând cu data de 04.02.2015 (data intrării în insolvenţă), clubul nostru nu înregistrează nicio datorie către jucători sau cluburi, iar cel mai important aspect îl reprezintă faptul că jucătorii clubului nostru sunt cu salariile la zi, neexistând nici măcar o zi de întârziere în achitarea obligaţiilor financiare către aceştia.

3) Datoriile pentru care am fost sancţionaţi din nou cu deducerea celor 4 puncte sunt exclusiv datorii anterioare datei de 04.02.2015, şi care nu pot fi achitate de clubul nostru decât prin planul de reorganizare, în sens contrar administratorul fiind pasibil de sancţiuni penale sau civile, potrivit art. 182 din L 85/2014."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici