PREMIERĂ în sport. CAMPIONATUL MONDIAL de FOTBAL 2026 ar putea fi găzduit de TREI ţări

O ofertă comună din partea Statelor Unite, Canada şi Mexic pentru a găzdui Campionatul Mondial din 2026 ar putea fi finalizată anul acesta pentru a fi depusă la Fifa, informează The Guardian.

1269 afișări
Imaginea articolului PREMIERĂ în sport. CAMPIONATUL MONDIAL de FOTBAL 2026 ar putea fi găzduit de TREI ţări

Statelor Unite, Canada şi Mexic ar putea propune o oferta comună pentru Cupa Mondială din 2026 (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

Informaţia vine de la Victor Montagliani, preşedintele regional al Concacaf (Confederaţia Americii de Nors şi Centrala şi a Asociaţiei Caraibene de Fotbal).
 
„Canada, Statele Unite şi Mexic încearcă să propună o ofertă comună, ideea a existat de ceva timp, discuţiile continuă şi este o poziţie foarte interesantă dacă va avea o finalizare. Nu am avut decât remarci pozitive şi este un semn foarte puternic că fotbalul poate aduce ţările împreună“, declară Victor Montagliani.
 
Chiar dacă fiecare ţară are infrastructura necesară pentru a găzdui Campionatul Mondial, Montagliani afirmă că o ofertă comună ar fi „potrivită“ pentru noul format de 48 de ţări, 80 de meciuri pe care îl aduce turneul din 2026.
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici