UEFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România - Ungaria

UEFA a deschis o procedură disciplinară după meciul România - Ungaria, disputat, sâmbătă, în preliminariile Euro-2016, românii fiind cercetaţi pentru incidentele din tribune, iar maghiarii pentru rasism, cazul urmând a fi analizat la 23 octombrie, informează site-ul forului de la Nyon.

770 afișări
Imaginea articolului UEFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România - Ungaria

UEFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România - Ungaria (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"O procedură discuplinară a fost deschisă după meciul din Grupa F, dintre România şi Ungaria (1-1), din 11 octombrie, de la Bucureşti.

România: incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h) din Regulamentul Disciplinar al UEFA); aprinderea şi aruncarea de torţe şi petarde (articolul 16 (2) (b) & (c)); folosirea de lasere (articolul 16 (2) (d), conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4)).

Ungaria: comportament rasist (articolul 14 al Regulamentului Disciplinar al UEFA); incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h)), aprinderea de torţe (articolul 16 (2) (c)); conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4))", precizează sursa citată.

Mai multe incidente au avut loc, sâmbătă seară, înainte şi în timpul meciului România - Ungaria. În timpul partidei, fanii unguri au încercat să se bată cu suporterii români, iar jandarmii şi angajaţii BGS au intervenit pentru a calma spiritele, angajaţii firmei de pază folosind spray-uri pralizante şi lovind mai multe persoane, mai ales în sectoarele ocupate de fanii români. În busculadele create au avut de suferit şi femei şi copii.

Conform Jandarmeriei şi SMURD, aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Următorul meci al României în preliminariile CE va avea loc la 14 noiembrie, cu Irlanda de Nord.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici