#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video O fostă mare fabrică românească, îngenuncheată de criză. ”Ţara are nevoie de o economie deschisă”

  • Au ieşit biruitori din insolvenţă, iar după câteva zile i-a pus la pământ criza
  • Fabrica Clujana, cândva cea mai mare fabrică de papuci din România, militează pentru repornirea economiei
  • Producătorii trebuie susţinuţi, spun reprezentanţii companiei
1935 afișări

Cu o istorie de peste 100 de ani, fabrica a trecut prin multe încercări. Anul acesta avea planuri mari de relansare atât pe piaţa românească cât şi pe piaţa din străinătate, însă lucrurile au luat o altă întorsătură. Oamenii au fost trimişi în şomaj tehnic, iar fabrica s-a închis. Dacă economia nu se va reporni în scurt timp, viitorul fabricii va fi din nou incert.

Florin Gliga, reprezentant fabrică de papuci Cluj: „Trecând prin toate furcile caudine ale insolvenţei şi ale restructurării fabricii, am reuşit după doi ani de procedură să obţin închiderea procedurii. Această decizie a venit chiar în prag de criză, în 13 februarie mai precis, o criză care a început repede şi într-un regim foarte accelerat, suprapunându-se peste o perioadă în care fabrica ar fi avut un maxim de vanzări, pentru că vorbim de perioada de primăvară, perioada de sarbatori, perioadă in care fabrica ar fi trebuit să intre şi să rămână într-o situaţie stabilă, ori această accelerare a crizei a lovit în plin. Trebuie să avem grijă de economia ţării noastre şi să sprijinim producatorii, altfel cu greu o să ne revenim din criza”, este de părere reprezentantul fabricii.

“A trebuit luată decizia de instituire a şomajului tehnic şi de suspendare a contractelor de muncă urmând să vedem ce va decide acţionarul.Ţara întreagă are nevoie de o economie care să fie deschisă. Ce cred eu că este nevoie în ceea ce priveşte susţinerea cred că este imperios necesar o susţinere a producătorilor. Trebuie să avem grijă de producătorii noştri, având grijă de ei ne asigurăm o bază de reacţie pentru crize care pot să apară şi vedem ce înseamnă să apară o criză  de pe-o zi pe alta şi într-un regim accelerat.”

Peste 70 de angajaţi au fost trimişi acasa cu speranţa că şi după criză vor avea un loc de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici