Video Avertisment în Australia, după furtunile puternice: Apa şi spuma densă formată la mal sunt toxice - VIDEO

Australienii sunt avertizaţi să nu intre în apă şi să stea departe de spuma formată la mal, din cauza furtunilor ce au lovit coasta de est a Asutraliei în weekend, deoarece aceasta este toxică, conţinând substanţe poluante şi apă de canalizare, scrie Daily Mail.

6182 afișări

Furtunile care au lovit coasta de est a Australiei au lăsat în urmă o spumă densă, de culoare alb-brună, întinsă de-a lungul malului, iar fotografii şi înregistrări video cu oameni care se avântă în mizeria spumoasă au devenit virale pe reţelele de socializare.

Profesorul Barry Noller, de la Universitatea Queensland, din Brisbane, Australia, a declarat pentru ABC că oamenii ar trebui să o evite şi să nu se aventureze în apă momentan.

”Dacă spuma formată a intrat în contact cu scurgeri din canale, incluzând aici revărsările de canale cauzate de ploi, oamenii nu ar trebui să înoate în apă şi sub nicio formă să ia contact cu această spumă, deoarece există riscul de contracta o infecţie microbiană”, a declarat profesorul.

”Când spuma este formată din surse naturale, nu reprezintă niciun fel de pericol, dar este dificil să spunem când există o contaminare cu apă din canal, aşa că cel mai bine este să fii preventiv”.

În timpul furtunilor, canalele de scurgere ar putea redirecţiona apa din canalizare sau alte substanţe nocive în apă şi, prin urmare, să devină parte a spumei.

Avertismentul vine după ce un bărbat a decis să se avânte în apă, fiind numit ulterior ”omul spumă”.

Potrivit BBC, acest fenomen este unul relativ rar întâlnit, care are loc doar după ce o furtună puternică sau un ciclon loveşte zona.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici