COMENTARIU Adrian Onciu | Primii paşi ai preşedintelui Joe Biden în lupta cu ”supremaţia albă”

Joe Biden şi-a început mandatul cu un îndemn la unitate şi reconciliere între democraţi şi republicani. În discursul de inaugurare s-a angajat să fie preşedintele tuturor americanilor. Dar nu s-a mulţumit doar cu atât.

5373 afişări
Imaginea articolului COMENTARIU Adrian Onciu | Primii paşi ai preşedintelui Joe Biden în lupta cu ”supremaţia albă”

COMENTARIU Adrian Onciun | Primii paşi ai preşedintelui Joe Biden în lupta cu ”supremaţia albă”

”Astăzi vedem apariţia extremismului politic, a supremaţiei albe şi a terorismului intern. Trebuie să le înfruntăm şi le vom învinge!”, a tunat şeful de la Casa Albă.
 
De la înălţimea funcţiei supreme în stat sună ca dracu' să spui ”vom învinge supremaţia albă” când tu însuţi eşti alb ca laptele. Despre ce fel de reconciliere vorbim?! De fapt avem în faţă o declaraţie clară de război, cu subiect şi predicat.
 
Afirmaţia iresponsabilă a lui Biden le dă apă la moară extremiştilor de la BLM şi Antifa. Şi îi culpabilizează absolut gratuit pe oamenii simpli, neimplicaţi politic, a căror unică vină este că s-au născut albi. Iar străbunii lor poate au fost, cândva, stăpâni de sclavi. Şi pentru asta ar trebui să îngenuncheze. Şi să plătească (măcar ceva simbolic, gen o pereche de adidaşi Nike).
 
N-ar fi de mirare ca după îndemnul preşedintelui să-i vedem pe duşmanii ”supremaţiei albe” mărşăluind pe străzile Americii, cu coifuri negre pe cap, după modelul organizaţiei Ku Klux Klan, însă de data asta clamând supremaţia rasei afro-americane. Sau oricărei alte rase, cu excepţia celei albe.
 
Desigur, am fi putut trece peste ”scăparea” lui Joe Biden cu ocazia jurământului de înscăunare dacă ulterior şi-ar fi demonstrat buna credinţă şi ar fi făcut paşi concreţi în direcţia reconcilierii. Sau măcar în direcţia reducerii decalajului dintre bogaţi şi săraci, dintre exploatatorii albi şi exploataţii de diverse alte culori, prin crearea de noi locuri de muncă. Doar că  preşedintele s-a grăbit încă din primele sale zile la Casa Albă să adâncească prăpastia. Să delimiteze şi mai tare cele două grupări aflate într-un tăios conflict ideologic.
 
În plină pandemie şi criză economică prioritatea numărul 1 a lui Joe Biden a fost să-i repună în drepturi pe reprezentanţii comunităţii LGBT (deposedaţi ”abuziv” de administraţia Trump). Cum ar veni, ţara arde, iar baba se piaptănă. Mai întâi de toate, în chiar prima zi la Casa Albă, Biden a semnat un act executiv prin care a dispus să se elimine orice discriminări ale minorităţilor sexuale în şcoli şi universităţi. Discriminări manifestate în genere la toalete, vestiare, duşuri şi întreceri sportive.
 
După cum se ştie, Comitetul Internaţional Olimpic le permite transsexualilor să participe fără restricţii la competiţii sportive, cu condiţia să-şi păstreze nivelul testosteronului la o anumită valoare timp de 12 ani. Cu alte cuvinte, un bărbat care se declară femeie poate concura în cadrul întrecerilor feminine, după ce face dovada tratamentului hormonal. Mai mult, respectivului i se asigură accesul neîngrădit la toaletele, vestiarele şi sălile de duş folosite de reprezentantele sexului frumos.
 
Ei bine, preşedintele Joe Biden a făcut un pas în plus în direcţia acceptării revendicărilor comunităţii LGBT. El a introdus şi în şcoli aceleaşi drepturi înlesnite, încă din 2016, de Comitetul Internaţional Olimpic. Adolescenţii şi tinerii transgender din licee şi universităţi vor concura fără probleme în cadrul întrecerilor şcolare feminine. Ei vor intra fluierând în toaletele pentru femei, fără să mai aştepte 12 ani până le scade nivelul de testosteron.
 
Republicanii (şi nu doar ei) consideră că democraţii au împins lucrurile mult prea departe. În spaţiul public sunt încă numeroase dezbateri în legătură cu problemele spinoase de etică ce decurg din implicarea transgenderilor în competiţii sportive. Spre exemplu reputatul profesor Doriane Lambelet Coleman, de la Universitatea Duke, axată pe cursuri interdisciplinare de medicină, sport şi drept, spune că există în mod firesc diferenţe semnificative între femei şi bărbaţi, iar transgenderii ar reprezenta o ameninţare pentru sportul feminin.
 
Şi fosta mare campioană de tenis Martina Navratilova (declarat bisexuală, promotoare a drepturilor LGBT) are aceeaşi opinie: ”Un bărbat poate decide să fie femeie, să ia hormoni, apoi să câştige competiţii şi, probabil, să facă o mică avere, iar după aceea să redevină bărbat. E o nebunie şi se numeşte înşelătorie. Sunt fericită să vorbesc cu o femeie transsexual, dar nu aş fi fericită dacă aş concura împotriva ei”. Organizaţiile de sprijin a sportivilor LGBT i-au sărit imediat în cap, iar multipla campioană de grand-slam s-a văzut nevoită să bată în retragere.
 
Preşedintele Biden nu s-a mulţumit să reglementeze doar situaţia minorităţilor sexuale din şcoli. El a tranşat şi problema transgenderilor din Armată, care până acum nu puteau servi patria dacă aveau nevoie de un tratament medical sau de operaţia de schimbare de sex. Din aprilie 2019, persoanele transgender erau constrânse să se înroleze cu identitatea de gen declarată la naştere.
 
Iată, în opinia preşedintelui Biden, doar două dintre măsurile menite să-i unească pe americani. Şi să vindece rănile din timpul administraţiei Trump.
 
Editorialistul Gerard Baker de la The Wall Street Journal remarcă într-o notă ironică tocmai ipocrizia lui Joe Biden. Jurnalistul american le propune fanilor lui Trump un program de reeducare pentru a pansa rănile naţiunii. Aşa-zişii trumpişti sunt invitaţi să renunţe la privilegiul de a fi alb, în spiritul reconcilierii dintre democraţi şi republicani. ”Ca femeie, dacă te întâlneşti într-o toaletă cu o persoană puternică despre care eşti sigură că la naştere a fost bărbat, nu-i nimic. Nu-ţi fă probleme. Gândeşte-te la reconciliere! Sper că fiicele tale, eleve de liceu, îşi aduc aportul la unificarea ţării prin cedarea în competiţiile de atletism în faţa noului tip de concurentă: 1,80 metri înălţime, bicepşi bine conturaţi, glezne de halterofil”, subliniază editorialistul Baker.
 
Reeducarea trumpiştilor în spiritul reconcilierii nu înseamnă doar acceptarea noilor provocări ale întrecerii sportive cu un transgender plin de muşchi. Înseamnă şi acceptarea cu braţele deschise a imigranţilor ilegali, pierderea fără regrete a locului de muncă în urma programelor ecologiste de tip Green Deal, autocenzura pe reţelele sociale (şi pocăinţa sinceră în cazul derapajelor neintenţionate!), participarea voluntară la şedinţele de dezintoxicare ideologică ale Asociaţiei Trumpiştilor Anonimi (sub îndrumarea tripletei de conferenţiari Cortez-Pelosi-Sanders), înscrierea la şedinţele de exorcizare pentru scoaterea lui Trump din corpul fizic, delimitarea în mod public de toate persoanele care au pretins (în mod mincinos!) că înscăunarea noului preşedinte ar fi fost rezultatul unei imense fraude electorale.
 
"Există adevăr şi există minciuni. Minciuni spuse pentru profit şi putere. Iar fiecare dintre noi are datoria şi responsabilitatea (...) de a apăra adevărul şi a învinge minciunile", a proclamat Joe Biden în ziua inaugurării.
 
Nu sunt foarte convins dacă Biden s-a adresat populaţiei din faţa micilor ecrane sau direct şefilor de la Facebook, Twitter şi Google, chemaţi din nou să apere adevărul, după ce l-au protejat cu brio pe tot parcursul campaniei electorale. Însă ceea ce ştiu fără dubiu este că preşedintele Statelor Unite şi-a început mandatul cu stângul.
 
Invitaţia (plină de demagogie) la unitate şi reconciliere, dar şi la lupta cu ”supremaţia albilor”, nu sunt câtuşi de puţin recunoaşteri ale propriilor slăbiciuni sau măcar paşi în lateral ca gest de bunăvoinţă şi încredere, ci doar o modalitate de a arunca pisica în ograda trumpiştilor. De a spune ”noi suntem imaculaţi, la voi este problema”. Şi de a încerca, într-o formă sau alta, reeducarea celor 74 de milioane de suflete rătăcite în iadul patriotismului desuet.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici