Video DECLARAŢIA ZILEI: Ultima vizită a lui Obama în Europa. Cancelarul german Angela Merkel îi mulţumeşte pentru relaţia solidă dintre Germania şi SUA/ RĂSPUNSUL preşedintelui SUA - VIDEO

Germania are o relaţie solidă cu Statele Unite, a declarat cancelarul Angela Merkel într-o conferinţă de presă organizată joi alături de preşedintele american în funcţie, Barack Obama, liderul german angajându-se să coopereze cu viitoarea Administraţie Donald Trump în funcţie de ideile acesteia.

5097 afișări

Angela Merkel i-a mulţumit lui Barack Obama pentru relaţia solidă şi de prietenie dintre Germania şi Statele Unite.

"Relaţia cu Statele Unite este una esenţială pentru Germania", a afirmat Merkel, potrivit revistei Focus.

"Vom colabora şi cu viitoarea administraţie de la Washington, dar aşteptăm agenda politică a acesteia", a adăugat Merkel.

Cancelarul german a exprimat susţinere pentru Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), aflat în curs de negociere între UE şi SUA şi a salutat cooperarea Berlinului cu Washingtonul în combaterea terorismului.

Barack Obama mulţumeşte Germaniei pentru relaţia specială cu SUA în cadrul NATO

Preşedintele în funcţie al SUA, Barack Obama, a mulţumit Germaniei pentru relaţia specială a celor două ţări în cadrul NATO, exprimând satisfacţie că a primit asigurări din partea succesorului său, Donald Trump, privind menţinerea angajamentelor în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Vreau să felicit poporul german, care de curând a celebrat 27 de ani de la Căderea Zidului Berlinului; suntem alături de Germania, alianţa noastră este un pilon al NATO", a afirmat Obama, conform revistei Focus.

"Relaţia noastră nu îşi va pierde relevanţa în viitor", a dat asigurări liderul de la Casa Albă, amintind că Donald Trump i-a promis că va menţine angajamentele în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Dacă aş fi cetăţean german, aş vota cu Angela Merkel", a continuat Obama, potrivit site-ului publicaţiei The Local.

"Pot spune că Angela Merkel mi-a fost un partener remarcabil", a subliniat preşedintele american.

"Am vrut permanent să fac ceea ce este corect pentru îmbunătăţirea securităţii şi cooperării la nivel mondial. Poate că unele lucruri au mers prea rapid, dar observăm schimbări, mai ales datorită Internetului. Contactele dintre culturi au deveni mai directe, chiar dacă acest lucru nu prezintă mereu avantaje. Deşi mediile online permit transmiterea rapidă a informaţiilor, au apărut şi riscuri de lansare în mod mai direct a unor atacuri" cibernetice, a subliniat Obama.

Barack Obama: "Încă nu am participat la Oktoberfest"

Preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite, Barack Obama, a glumit, la Berlin, că încă nu a participat la Oktoberfest, un târg tradiţional organizat în landul german Bavaria.

"Încă nu am participat la Oktoberfest şi ar fi bine să nu o fac în calitatea de preşedinte...", a glumit Barack Obama la conferinţa de presă organizată joi seară la Berlin împreună cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Barack Obama, preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite, efectuează ultima vizită oficială în Germania înainte de expirarea mandatului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici