- Home
- Externe
- (23.03.2017, 20:57)
- Silvana Chiujdea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
FOTO, VIDEO Atentatul de la Londra: Presa RUSĂ a folosit o fotografie FALSĂ pentru "suspectul atacului terorist"
O agenţie de ştiri din Rusia a publicat o fotografie falsă pentru a-l arăta pe bărbatul suspectat că a comis atacul terorist din centrul Londrei. Imaginea prezentată este în realitate o fotografie realizată în 2013.
6820 afișări

ATENTATUL de la Londra: Presa RUSĂ a folosit o fotografie FALSĂ pentru a-l identifica pe suspectul atacului terorist (Imagine: ndy100.com)
Russia 24 l-a identificat incorect pe individul care a înjughiat mortal un poliţist la intrarea în curtea Parlamentului britanic , a ucis doi turişti şi a rănit zeci de oameni după ce a intrat intenţionat cu maşina în mulţime pe Podul Westminster din Londra.
Potrivit The Independent, fotografia cu "suspectul atacului terorist" prezentată de presa rusă nu este una conformă cu realitatea, în imaginea dată joi publicităţii fiind un bărbat care a proliferat ameninţări în faţa Palatului Buckingham, fluturând un cuţit, în urmă patru ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
UNICEF estimează că seismul din Turcia-Siria ar fi putut ucide mii de copii
-
Rusia acuză Occidentul că vrea escaladarea conflictului / Ucraina denunţă un plan de mobilizare suplimentară
-
Germania cere permiterea accesului umanitar în nord-vestul Siriei
-
Prefectul Capitalei, despre punctele de ajutor postseismic: Sunt stabilite, dar nu sunt astăzi operaţionale
Ulterior, imaginea falsă s-a propagat în mass-media din Rusia, printre publicaţiile care au preluat ştirea falsă fiind Moscow Times sau canalul de televiziune Channel 5.
Potrivit BuzzFeed, reporterul de la Russia 24 a început prezentarea imaginii, speculând: "Acesta este el cu câteva secunde înainte de a ataca un poliţist şi înainte de a fi împuşcat". "Are un cuţit de bucătărie, pe care îl puteţi cumpăra din orice magazin", se arată în comentariul pe marginea imaginii.
"Se remarcă turbanul. Acest tip de acoperământ pentru cap este purtat în Afganistan şi în Pakistan, precum şi în alte ţări din regiune", a mai speculat prezentatorul.
De fapt, bărbatul care apare în fotografia din 2013 a fost imobilizat de forţele de ordine înainte de putea răni pe cineva sau de a-şi putea face lui însuşi rău.









Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe