LIVE TEXT   Proteste în Georgia, ziua 2. 40,000 de protestatari au înconjurat parlamentul georgian/ Forţele de ordine trag cu gloanţe de cauciuc, tunuri cu apă şi gaze lacrimogene/ Un cap de porc tăiat a fost atârnat la parlament de către protestatari/ Ciocniri violente la Tbilisi

  • Peste 40.000 de oameni s-au adunat în faţa parlamentului din Tbilisi
  • Opoziţia, care s-a adunat la un miting la Tbilisi, a cerut autorităţilor să retragă proiectul de lege din parlament în termen de o oră.
  • Autorităţile georgiene nu au respectat cerinţele protestatarilor
  • Oamenii înconjoară parlamentul.
  • Un cap de porc tăiat a fost atârnat lângă parlament de către protestatari.
  • Forţele de ordine au atacat protestatarii cu tunurile cu apă, gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.
9494 afișări
Imaginea articolului Proteste în Georgia, ziua 2. 40,000 de protestatari au înconjurat parlamentul georgian/ Forţele de ordine trag cu gloanţe de cauciuc, tunuri cu apă şi gaze lacrimogene/ Un cap de porc tăiat a fost atârnat la parlament de către protestatari/ Ciocniri violente la Tbilisi

 

UPDATE 00:00 - MESAJ DIN PARTEA PREŞEDINTELUI GEORGIEI 

UPDATE 23:30 Protestatarii blochează străzile din Tbilisi

Forţele de securitate se pregătesc pentru o nouă dispersare a protestatarilor care s-au întors pe străzile centrale din Tbilisi. Au activat un sunet special, care pune multă presiune asupra auzului unei persoane şi sirenele.

Sub sirene folosite de forţele speciale iar oamenii au început să danseze.

Între timp, protestatarii încearcă să construiască baricade din coşurile de gunoi.

UPDATE 23:00  - Volodymyr Zelensky: "Mulţumesc tuturor celor care au ţinut steaguri ucrainene pe străzile Georgiei în aceste zile, îmi exprim respectul sincer faţă de Georgia"

 

UPDATE 22:40 - Pe străzile din Tbilisi oamenii sunt îndepărtaţi cu gaze lacrimogene

UPDATE 22:30 - Toate străzile adiacente parlamentului sunt controlate de forţele de securitate

Protestatarii nu au de gând să părăsească încă teritoriul. Ei continuă să fie împrăştiate cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Sunt mai mulţi răniţi

UPDATE 22:00 - Forţele de ordine trag cu gloanţe de cauciuc spre protestatarii care au înconjurat parlamentul georgian de la Tbilisi. Sunt raportate primele persoane rănite 

 

 

Preşedintele Parlamentului Georgiei i-a îndemnat pe protestatari să se calmeze.„ Orice opinie trebuie exprimată în cadrul legii”, a spus Shalva Papuashvili la postul de televiziune Imedi.

 

 

 

UPDATE 21:40 - Potrivit estimărilor, peste 40.000 de oameni protestează în Georgia

Sunt o mulţime de poliţişti în apropiere de Piaţa Libertăţii acum.Au început să foloseasca grenade lacrimogene.

Un protestatar le cere forţelor de securitate să treaca de partea lor.

 

Fata cu un banner la protestele de la Tbilisi:

„În 1992, părinţii mei au fugit din Abhazia în Ucraina. Rusia le-a ruinat viaţa de două ori”.

 

UPDATE 21:30 - Explozii auzite în spatele parlamentului georgian

Protestatarii încearcă să spargă porţile parlamentului georgian. Au înconjurat clădirea şi cer forţelor de securitate să treacă alături de ei. Forţele speciale se adună în curtea clădirii parlamentului georgian. Se aud deja explozii.

Situaţia se încinge. Protestatarii au spart geamurile parlamentului.
Protestatarii au fost împinşi înapoi de la intrarea din spate în Parlament.

S-au lansat tunuri cu gaz şi apă.

UPDATE 21:00 - Un cap de porc tăiat a fost atârnat, de către protestatari,  lângă parlament. Forţele de ordine au scos tunurile cu apă

 

UPDATE 20:00 - Autorităţile georgiene nu au respectat cerinţele protestatarilor

Oamenii înconjoară parlamentul.

Forţele de securitate se adună deja în curtea parlamentului. Mâine, protestatarii plănuiesc să picheteze parlamentul şi să interfereze în activitatea legislativului.

UPDATE 19:00 - Opoziţia, care s-a adunat la un miting la Tbilisi, a cerut autorităţilor să retragă proiectul de lege privind agenţii străini din parlament în termen de o oră.

Protestatarii din Georgia au înaintat două cereri autorităţilor.

▪️retrage din parlament proiectul de lege privind „agenţii străini”;
▪️eliberaţi toţi deţinuţii.

Autorităţile au la dispoziţie o oră pentru a se conforma cerinţelor, după care oamenii „vor trece la alţi paşi”.

 

UPDATE 18:30 - Peste 10.000 de oameni s-au adunat în faţa parlamentului din Tbilisi

UPDATE 18:00 -   Ministerul Afacerilor Interne din Georgia a arestat încă 10 persoane. În total 76 de persoane sunt reţinute pentru protestele izbucnite de ieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici