Războiul din Ucraina, ziua a 46-a. Volodimir Zelenski: Ucraina este pregătită pentru o bătălie dură cu forţele ruseşti care se adună în estul ţării. Noi gropi comune şi cadavre pe străzi ies la iveală. Procuratura: 1.222 de morţi în zona Kiev. Ruşii, acuzaţi de 4.200 de încălcări ale legilor de război

  • Ucraina este pregătită pentru o bătălie dură cu forţele ruseşti care se adună în estul ţării, potrivit preşedintelui Volodimir Zelenski.
  • Kiev: „Peste 19.000 de soldaţi ruşi ucişi. 151 de avioane de vânătoare, 136 de elicoptere şi 112 drone doborâte”
  • "Ucraina a sfidat soarta respingând forţele ruseşti" susţine Boris Johnson
  • Bilanţul masacrului de la Bucea creşte: 360 de civili ucişi, dintre care 10 sunt copii
  • Preşedintele rus Vladimir Putin a numit un nou general pentru a conduce războiul din Ucraina, în timp ce armata sa îşi schimbă planurile după eşecul de a cuceri Kievul, potrivit CNN care citează un oficial american şi un oficial european.
  • Forţele ruseşti continuă să folosească dispozitive explozive improvizate (IED) pentru a face victime, a scădea moralul şi a restricţiona libertatea de mişcare a ucrainenilor, potrivit serviciilor militare de informaţii britanice.
57433 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua a 46-a. Volodimir Zelenski: Ucraina este pregătită pentru o bătălie dură cu forţele ruseşti care se adună în estul ţării. Noi gropi comune şi cadavre pe străzi ies la iveală. Procuratura: 1.222 de morţi în zona Kiev. Ruşii, acuzaţi de 4.200 de încălcări ale legilor de război

Războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski: Ucraina este pregătită pentru o bătălie dură cu forţele ruseşti care se adună în estul ţării / Putin a numit un nou comandant pentru a conduce războiul

UPDATE 22:50 Trupele ruse au tras asupra infrastructurii civile din Balaklia şi Pisochina. S-au înregistrat bombardamente grele în Zolochev şi Dergachi. În prezent se ştie despre 11 victime, 10 persoane au murit, inclusiv un copil .

Izyum rămâne cel mai fierbinte punct din regiunea Harkov, în regiune se efectuează evacuarea din Lozova şi Barvinkovo, a declarat Oleh Synegubov, şeful administraţiei regionale de stat Harkov.

UPDATE 22:30 Forţele ruseşti au continuat duminică să bombardeze ţinte din estul Ucrainei

Rusia nu a reuşit să cucerească niciun oraş important de când a început invazia pe 24 februarie, dar Ucraina spune că şi-a adunat forţele în est pentru un asalt major şi a îndemnat populaţia să fugă.

Forţele ruseşti au tras duminică rachete în regiunile ucrainene Luhansk şi Dnipropetrovsk, au declarat oficialii citaţi de Reuters.

UPDATE 21:30 Bilanţul morţilor în atacul din gara Kramatorsk a crescut la 57 de persoane

eful administraţiei militare regionale din Doneţk a declarat duminică faptul că bilanţul morţilor în urma atacului cu rachete ruseşti asupra gării din Kramatorsk, Ucraina, a crescut la 57 de persoane, notează CNN.

UPDATE 20:30 Statele Unite vor să furnizeze Ucrainei "armele de care are nevoie"

Statele Unite sunt hotărâte să furnizeze Ucrainei "armele de care are nevoie" pentru a se apăra împotriva Rusiei, a declarat duminică consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan, în timp ce Ucraina încearcă să obţină mai mult ajutor militar din partea Occidentului.

UPDATE 19:30 Peste 1.200 de cadavre descoperite în regiunea Kievului

Procurorul general al Ucrainei afirmă că 1.222 de cadavre au fost descoperite în regiunea Kiev de când forţele ruseşti s-au retras din zonă.

UPDATE 18:15 E extrem de dificil să ne gândim la negocieri după atacurile de la Kramatorsk şi Bucea, spune Dmitro Kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, declară că va fi „extrem de dificil" să se gândească la negocieri cu Rusia, după atacul cu rachete în oraşul Kramatorsk din estul ţării şi atrocităţile comise în oraşul Bucea.

UPDATE 17:30 Jake Sullivan  se aşteaptă ca noul comandant rus al invaziei în Ucraina "să orchestreze crime şi brutalităţi"

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, Jake Sullivan, se aşteaptă ca generalul Alexander Dvornikov, numit comandant al campaniei militare ruseşti din Ucraina, să „orchestreze” crime şi brutalităţi împotriva civililor ucraineni.

UPDATE 16:40 Ucraina reclamă că Rusia a furat material radioactiv de la Cernobîl

Ucraina susţine că trupele ruseşti au furat din laboratoarele de cercetare de la Cernobîl substanţe radioactive potenţial letale.

UPDATE 16:00 Forţele ruseşti au lansat atacuri în regiunile Luhansk şi Dnipro

Forţele ruseşti au lansat duminică rachete în regiunile ucrainene Luhansk şi Dnipro, au declarat oficialii ucraineni, distrugând complet un aeroport.

UPDATE 15:00 Buzova: „50 de cadavre găsite în drum spre Kiev”

„Pe 31 martie, am găsit aproximativ 50 de cadavre pe o porţiune de 6 kilometri a drumului principal care duce la Kiev. Alte 60 de persoane nu sunt găsite momentan, a afirmă şeful satului Buzova, Taras Didich, trimisului ANSA la faţa locului.

UPDATE 14:50 Armata rusă a anunţat astăzi distrugerea unei baze militare din estul ţării, unde se află batalionul Nipru, care găzduia „mercenari străini”. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov, a confirmat aseară un atac cu rachete de înaltă precizie lansate din mare împotriva bazei, după sosirea „întăririlor de mercenari străini”.

UPDATE 14:20 Fondul de rezervă al guvernului rus va fi majorat cu 273,4 miliarde de ruble (3,13 miliarde de euro), a declarat guvernul Moscovei, într-o declaraţie pe site-ul său, relatează Interfax, precizând că directivele relevante au fost semnate. „Fondul va fi folosit, în special, pentru implementarea măsurilor care să asigure stabilitatea economiei în abordarea sancţiunilor externe”, explică el.

UPDATE 14:10 Procurorul general ucrainean Irina Venediktova a declarat astăzi pentru Sky News că Rusia a comis crime de război în toată Ucraina. „În total, sunt 1.222 de decese doar în regiunea Kiev”, a spus ea. „Desigur, ceea ce am văzut pe teren în toate regiunile Ucrainei sunt crime de război, crime împotriva umanităţii şi vom face totul pentru a le trimiteîn judecată”.

UPDATE 14:00 Papa militează din nou pentru pace între Rusia şi Ucraina

UPDATE 13:30 Doneţk, 220 de civili ucişi şi 739 răniţi în 6 săptămâni

„De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, 220 de civili au fost ucişi şi 739 au fost răniţi în urma bombardamentelor din regiunea Doneţk. Numărul victimelor lui Mariupol şi Volnovaka este momentan necunoscut”, spune guvernatorul Doneţkului, Pavlo Kiricenko”. În fiecare zi, la ora 9 este ţinut un minut de reculegere la nivel naţional, pentru a onora memoria oamenilor ucişi de agresiunea armată a Federaţiei Ruse. Rusia aduce moarte şi distrugere”, adaugă oficialul.

UPDATE 13:20 „Nimeni nu vrea să negocieze cu o persoană sau oameni care au torturat naţiunea noastră. Acest lucru este de înţeles. Ca bărbat, ca tată, înţeleg foarte bine acest lucru”, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat AP reluat pe profilul său Telegram. Dar „nu vrem să pierdem oportunităţile, dacă le avem, ale unei soluţii diplomatice”, a adăugat el. „Trebuie să luptăm, să luptăm pentru viaţă. Nu poţi lupta pentru praf când nu există nimic şi nu există oameni. De aceea este important să punem capăt acestui război”.

UPDATE 13:00 Schimb de prizonieri, ieri, între Rusia şi Ucraina

UPDATE 12:30 Oraşul Odessa, din sud-vestul Ucrainei, trebuia să sărbătorească astăzi 88 de ani de eliberare de sub ocupaţia nazistă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. BBC relatează că există o „dispoziţie mohorâtă” în acest oraş istoric, care înainte de invazia rusă găzduia puţin peste un milion de locuitori pe ţărmul de nord-vest al Mării Negre.

Odesa este în prezent atacată de navele marinei ruse staţionate în Marea Neagră, care lansează rachete în oraş şi ar putea organiza o aterizare amfibie. Cu toate acestea, există multă incertitudine în rândul populaţiei cu privire la planurile Moscovei pentru acest oraş.

UPDATE 12:00 Primarul din Mariupol: „Ruşii ucid civili pe stradă”

„La Mariupol, ocupanţii ruşi au organizat o „operaţiune de curăţare „în rândul civililor”, anunţă consilierul primarului din Mariupol, Petr Andriuşcenko, pe Telegram. Şi adaugă: „Aceasta este o căutare a „naziştilor”. Nazist pentru ruşi este oricine îşi iubeşte Ucraina şi nu s-a supus ocupantului. Această „curăţare” are loc în tot oraşul şi în acest scop ruşii au amenajat mai multe puncte de control. În procesul de curăţare, ocupanţii nu ezită să omoare civili chiar pe stradă, apoi să facă poze, lăudându-se cu victorie”.

UPDATE 11:50 Comandamentul de la Kiev: „Planul Rusiei de demoralizare a civililor”

Potrivit comandamentului ucrainean, Moscova caută să-şi întărească poziţiile trupelor sale în regiunile Mikolaiv şi Herson şi, de asemenea, foloseşte atacurile cu rachete pentru a demoraliza populaţia. Kievul mai susţine că, în regiunile Doneţk şi Lugansk, unităţile lor au contracarat ieri 8 atacuri ruseşti, distrugând 4 tancuri şi 8 vehicule blindate. Noile informaţii confirmă că forţele ruse se confruntă cu probleme serioase în Ucraina.

UPDATE 11:10 Sirene antiaeriene la fiecare oră în Dnipropetrovsk

Comandamentul operaţional sud al forţelor ucrainene raportează că în ultimele ore forţele ruse au lansat 7 rachete în zona Mikolayiv (sud), în timp ce administraţia militară de la Lugansk a raportat că „o şcoală şi două blocuri au fost bombardate dimineaţa de ruşi. în Severodonetsk”. 7 rachete au căzut noaptea în Dnepro (Sud-Est), distrugând o infrastructură nespecificată. Guvernatorul Valentin Reznicenko a spus că sirenele antiaeriene au sunat aproape în fiecare oră în regiunea Dnepropetrovsk şi o rachetă rusă a lovit şi o fabrică industrială din Pavlograd.

UPDATE 11:30 Armata rusă jefuieşte tot ce prinde în cale, inclusiv de prin biserici

UPDATE 11:20 Groapă comună găsită lângă Kiev

UPDATE 11:00 Apelul lui Zelenski: „Embargo imediat pe petrol”

„Ucraina nu are timp să aştepte. Libertatea nu are timp să aştepte. Când tirania lansează o agresiune împotriva a tot ceea ce menţine pacea în Europa, trebuie luate măsuri imediate. Este necesar să se acţioneze după un criteriu, iar embargoul petrolului ar trebui să fie primul pas. La nivelul tuturor democraţiilor, al întregii lumi civile. Atunci, Rusia o va auzi. Atunci va fi un subiect important pentru ei să caute pacea şi să oprească violenţa fără sens”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un videoclip difuzat pe canalul său Telegram.

UPDATE 10:40 Un convoi rusesc este la 12 kilometri est de Harkov

Imaginile din satelit arată prezenţa unui convoi militar rus la est de Harkov, susţine CNN. Imaginile, culese şi analizate de Maxar Technologies, referitoare la 8 aprilie, arată un convoi militar de aproximativ 12 kilometri lungime, format din sute de vehicule („vehicule înarmate, camioane cu remorci de artilerie şi echipamente de sprijin”) care se deplasează spre sud prin orăşelul Velki Burluk, la est de Harkov, în estul Ucrainei.

UPDATE 10:30 Guvernatorul din Lugansk: „Iadul este pe cale să se întâmple”

„Iadul” este pe cale să se întâmple”, spune Serhi Gaidai, guvernatorul provinciei Luhansk, din Donbass. „Pentru a cânta victoria, Putin trebuie să cucerească întregul Donbass, mai ales după înfrângerea de la Kiev. Ei vor să ne ştergă de pe faţa pământului, dar noi vom rezista. Atacul este o chestiune de zile. Ei se repoziţionează la graniţe şi între timp continuă bombardamentele. Vor distruge spitale, şcoli, case”.

UPDATE 10:10 „O şcoală şi două blocuri au fost bombardate de ruşi la Severodoneţk, azi dimineaţă”, iar doi bătrâni au fost salvaţi, informează şeful administraţiei militare regionale Lugansk, Serhi Gaidai, pe Telegram. „Două blocuri din noul cartier al oraşului, precum şi o clădire a unui liceu, au fost supuse unui incendiu puternic de către armata rusă”, explică Gaidai.

UPDATE 10:00 Armata rusă caută să se „peticească” folosind rezervişti şi persoane dornice de înrolare din Transnistria, informează serviciile militare britanice

UPDATE 09:30 Imaginile din satelit arată un convoi militar rus la est de Harkov

Imaginile din satelit colectate şi analizate de Maxar Technologies arată un convoi militar lung de opt mile care se deplasează spre sud prin oraşul Velkyi Burluk, din estul ucrainean, pe 8 aprilie. Oraşul este situat la est de Harkov, lângă graniţa Ucrainei cu Rusia. Imaginile arată „vehicule blindate, camioane de artilerie remorcate şi echipamente de sprijin”. Oficialii ucraineni spun că lupte majore au loc în estul ţării, fiind raportate bombardamente puternice în regiunea Donbass. Se aşteaptă o ofensivă majoră a Rusiei.

UPDATE 09:30 După retragerea Rusiei din partea de nord a Ucrainei, au apărut dovezi că civilii au fost vizaţi în mod disproporţionat, inclusiv prezenţa gropilor comune.

UPDATE 09:10 CNN: peste 10,8 miliarde de dolari strânşi pentru oamenii care fug de invazia rusă

Evenimentul global „Stand Up for Ukraine”, menit să-i ajute ucrainenii să scape de invazia rusă, a strâns peste 10 miliarde de euro (10,8 miliarde de dolari) de la lansarea sa pe 26 martie, transmite Comisia Europeană.

UPDATE 09:00 Atacuri respinse de Ucraina

Trupele Federaţiei Ruse încearcă să spargă apărarea militară din apropierea oraşului Izium, pentru a stabili controlul asupra Mariupolului: iar între timp, pe teritoriul regiunilor Doneţk şi Lugansk, militarii ucraineni au dejucat 8 ​​atacuri ruseşti. Presiune crescută din partea Rusiei în partea de est a Ucrainei, susţine statul major al armatei de la Kiev, în cea mai recentă actualizare a situaţiei de pe teren.

UPDATE 08:50 Vineri, două rachete ruseşti au lovit staţia Kramatorsk din Ucraina, ucigând 52 de persoane şi rănind peste 100. Aceştia încercau să scape de ofensiva anunţată a Rusiei împotriva regiunii Donbass.

Astăzi, autorităţile de la Lugansk au cerut încă o dată populaţiei civile să părăsească zonele în care şi-a construit viaţa şi să facă acest lucru având încredere, încă o dată, în siguranţa reţelei feroviare: 9 trenuri vor fi folosite duminică pentru evacuări.

UPDATE 08:30 Ucraina a lansat o arhivă cu „crimele de război ruseşti”

UPDATE 08:00 Ministrul de Interne ucrainean: 4.200 de încălcări ale legilor de război de către Rusia

De când Rusia şi-a început invazia pe scară largă a Ucrainei, în februarie, peste 4.200 de cazuri au fost depuse pentru încălcarea rusă a legilor şi regulamentelor de război. Cifra a fost furnizată de ministrul de Interne ucrainean, Denis Monastirski, într-o declaraţie la Ukraine TV preluată de Ukrinform. Încălcările includ atât bombardarea, cât şi uciderea de civili, a spus ministrul.

Masacrul de la Bucea, repetat la Makariv. 133 de civili au fost găsiţi împuşcaţi, cu mâinile legate la spate. De asemenea, au fost raportate numeroase violuri.

UPDATE 07:30 NATO elaborează planuri de desfăşurare a unei armate permanente la graniţele sale, în efortul de a contracara eventualele atacuri viitoare ale Rusiei, în urma invaziei Ucrainei, a dezvăluit, într-un interviu exclusiv pentru The Telegraph, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „NATO se află în mijlocul unei transformări cu adevărat fundamentale” care reflectă şi „consecinţele pe termen lung” ale acţiunilor lui Vladimir Putin, explică Stoltenberg. Ca parte a unei „recuperări” majore, prezenţa mică pe flancul estic al Alianţei va fi înlocuită cu forţe suficiente pentru a respinge tentativele de invazie ale statelor membre precum Estonia şi Letonia. Opţiunile pentru această restaurare vor fi dezvoltate de comandamentul militar NATO.

UPDATE 07:00 Canada a oferit 500 de milioane de dolari Ucrainei, pentru a achiziţiona arme, în timp ce Putin a mutat cu un nou şef militar

Rusia sub Putin: 500 de oligarhi şi politicieni au la un loc averi mai mari decât tot ce are 99,8% din populaţia adultă

Războiul pornit de Rusia contra Ucrainei i-a prins pe mulţi dintre cei mai bogaţi oligarhi ruşi încercând cu disperare să-şi pună la adăpost iahturile, simbolul suprem al opulenţei, în cele mai îndepărtate sau exotice colţuri ale lumii.

În schimb, războiul, care probabil că va da în urmă cu un deceniu progresul economic al Rusiei, i-a prins pe 20% din ruşi fără instalaţii sanitare cu apă curentă în casă, conform unei anchete publicate în 2020 de Novaia Gazeta, un ziar independent din Rusia închis recent de instituţia rusă de cenzură a presei Roskomnadzor.

Statistica oficială, cu date din 2018 bazate pe sondaje (care depind de ceea ce răspunde persoana participantă), spune că în zonele rurale, 30% din gospodării au wc-ul în fundul curţii, sau altundeva decât în casă. Kommersant, o publicaţie financiară oarecum independentă, nota atunci când datele statistice au fost făcute publice că accesul la canalizare este esenţial pentru stoparea  exodului de la sat la oraş.

Ziarul Vedomosti, a cărui conducere era criticată pentru cenzurarea materialelor jurnaliştilor, a scris că wc-ul în curte înseamnă libertate şi autonomie deoarece cei mai mulţi ruşi sunt liberi să-şi construiască toalete standard, totul depinzând de opţiunea fiecăruia de a depinde sau nu de sistemul centralizat şi de a da bani pe canalizare. Tot statistica oficială mai arată şi că peste 35% din populaţie nu-şi permite două perechi de încălţăminte pe an, adică fie iarnă, fie vară, fie uscat, fie ploaie, o treime din ruşi poartă aceeaşi pereche de ghete.

UPDATE Putin a mutat. Preşedintele rus a numit un nou comandant pentru a conduce războiul din Ucraina. Cine este generalul Alexander Dvornikov

Preşedintele rus Vladimir Putin a numit un nou general pentru a conduce războiul din Ucraina, în timp ce armata sa îşi schimbă planurile după eşecul de a cuceri Kievul, potrivit CNN care citează un oficial american şi un oficial european.

Oficialii au declarat pentru CNN că generalul Alexander Dvornikov, comandantul Districtului Militar de Sud al Rusiei, a fost numit comandant de teatru al campaniei militare ruseşti din Ucraina 

"Mutarea vorbeşte despre o recunoaştere a Rusiei că lucrurile merg extrem de prost şi că trebuie să facă ceva diferit", a declarat oficialul european.

Un nou comandant de teatru cu o experienţă de luptă vastă ar putea aduce un nivel de coordonare la un asalt care acum se aşteaptă să se concentreze pe regiunea Donbas, în loc de mai multe fronturi.

În sudul Ucrainei, ruşii au cucerit şi au menţinut mai mult teritoriu, spre deosebire de încercarea rusă de a înconjura Kievul şi oraşele din nordul Ucrainei, efort care s-a încheiat recent cu o retragere.

Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, a fost primul comandant al operaţiunilor militare ale Rusiei în Siria, după ce Putin a trimis trupe acolo în septembrie 2015 pentru a susţine guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad. În timpul comandamentului lui Dvornikov în Siria, din septembrie 2015 până în iunie 2016, avioanele ruseşti au sprijinit regimul Assad şi aliaţii săi în timp ce aceştia asediau estul oraşului Alep, controlat de rebeli, bombardând cartierele dens populate şi provocând victime civile importante. Oraşul a căzut în mâinile forţelor guvernamentale siriene în decembrie 2016. 

UPDATE Trupele ruse folosesc dispozitive explozive improvizate

Forţele ruseşti continuă să folosească dispozitive explozive improvizate (IED) pentru a face victime, a scădea moralul şi a restricţiona libertatea de mişcare a ucrainenilor, potrivit serviciilor militare de informaţii britanice.

Dispozitive explozive improvizate sunt deosebit de pericolase pentru civili şi pot produce victime şi daune mult după plecare trupelor dintr-o zonă. Peste 1000 de persoane au fost ucise şi rănite de minele terestre şi de dispozitivele explozive improvizate în Afganistan anul trecut.
 

UPDATE Al treilea schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia

Ucraina a efectuat un schimb de prizonieri cu Rusia, al treilea schimb de acest fel de la începutul războiului, a precizat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk într-o postare online.

12 soldaţi ucraineni care fuseseră luaţi prizonieri se vor întoarce acasă. 14 civili se întorc, de asemenea, în Ucraina ca parte a acordului, a precizat Vereshchuk.

Cu toate acestea, nu au fost oferite detalii despre câţi ruşi au fost eliberaţi.

Situaţia în prezent

Italia a anunţat că îşi va muta înapoi ambasada la Kiev, de la Lviv, unde se mutase pe măsură ce agresiunea rusă se intensifica în ţară. Slovenia şi-a redeschis ambasada de la Kiev la 28 martie, potrivit Ministerului sloven de Externe.

Petro Kotin, şeful operatorului de stat ucrainean de energie nucleară Energoatom, a vizitat împreună cu specialişti una dintre secţiunile aşa-numitei Păduri Roşii din zona de excludere de la Cernobîl şi a observat radiaţii "anormal de ridicate" în zonele în care trupele ruseşti au săpat tranşee şi au încercat să construiască fortificaţii.

Premierul britanic Boris Johnson a efectuat sâmbătă o vizită în Kiev în semn de "solidaritate cu poporul ucrainean". Cancelarul austriac Karl Nehammer s-a întâlnit, de asemenea, sâmbătă cu Zelenski.

Agenţia de rating de credit Standard & Poor şi-a retrogradat evaluarea privind capacitatea Rusiei de a-şi plăti datoria externă. Analiştii spun că acest lucru face extrem de probabilă intrarea în incapacitate de plată, care ar fi o premieră pentru naţiune de la revoluţia din 1917.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici