Video Vlad, chef într-un restaurant din Copenhaga: Localurile arată la fel ca înainte de criză. Nu au fost luate măsuri excepţionale

  • Danezii au încredere în autorităţi şi au respectat toate recomandările
  • Restaurantele s-au redeschis în această săptrămână, în Danemerca
  • În fiecare colţ al restaurantelor daneze există dezinfectant pentru mâini
261 afișări
Deschiderea teraselor se lasă aşteptată în România. Dar nu acelaşi lucru se întâmplă şi în Danemarca, unde spaţiile de servit masa s-au redeschis săptămâna aceasta.Vlad Marcu, chef într-un restaurant din Copenhaga, spune că localurile  arată la fel ca înainte de criză, fără a fi restricţii speciale.
 
Vlad Marcu lucrează într-un restaurant specializat în brunch-uri (o combinaţie între micul dejun şi prânz), acest tip de masă fiind la modă în Danemerca.
 
„Avem aproximativ 6.000 de clienţi pe lună şi e o provocare logistică să facem faţă să fie mulţumiţi. Cu atât mai mult în situaţia aceasta am fost nevoiţi să măsuri mai speciale, să informăm angajaţii, să-i trainuim. Măsurile de igienă au fost ridicate la un nivel superior. Lucrând într-un restaurant suntem obligaţi să avem măsuri de igienă foarte riguroase, dar acum anagajaţilor le-a fost un up-date, o întărire a tuturor acestor proceduri”, spune sursa citată.
 
De altfel, în diferite puncte ale restaurantului au fost montate dozatoare cu dezinfectant 
 
„Spaţiile din restaurant dintre mese au fost păstrate, restaurantul este unul destul de degajat, nu este unul foarte compact. Clienţii au destul spaţiu între ei. Pe parte de restaurant nu au fost ceva măsuri excepţionale. Am început activitatea într-un mod rezonabil. Nu ne-a afectat cu prea mult activitatea”, a mai spus Vlad.
El povesteşte că danezii abia au aşteptat să se deschidă locurile unde ieşeau să ia masă şi să socializeze.
 
„Aici oamenii chiar aşteptau foarte mult să fie deschise restaurantele, cafenelele, localurile, pentru că în Danemarca există cultura localului, a restaurantului, oamenii merg foarte mult să mănânce, să se întâlnească în aceste locuri. Pentru unii cred că a fost destul de greu. Pentru noi, românii, a fost mai uşor, pentru că noi nu stăm toată ziua la restaurante şi la cafenele. Aici oamenii chiar abia au aşteptat. În 18 mai, când a fost permisă deschiderea restaurantelor, am fost surprinşi să vedem cât de aglomerat este. A fost mai aglomerat decât ne-am fi aşteptat noi. Eu am estimat că vom avea undeva la 30% mai puţini clienţi decât anul trecut în aceeaşi zi, dar au fost cam tot la fel de mulţi”, a spus Vlad Marcu, pentru MEDIAFAX.
 
Chef-ul de origine română, care s-a stabilit în Danemarca în urma cu cinci ani, spune că nu este obligatorie purtarea măştii nici în spaţiile publice şi nici în instituţii.
 
„Oamenii s-au comportat rezonabil, au ţinut distanţa. Danezii au încredere foarte mult în autortiăţi şi ascultă sfaturile şi recomandările.Oamenii au fost înţelegători şi au păstrat distanţa şi în mijloacele de transport în comun, au păstrat distanţa şi în spaţiul public. Sunt foarte multe zone, cum sunt parcurile sau lacurile, în care, dacă oamenii se plimbau, păstrau distanţa. Dacă astea au fost recomandările autorităţilor, danezii au zis: „Ok, respectăm! Avem încredere în autorităţi””, a adăugat Vlad Marcu.
 
Restaurantele s-au deschis în Danemarca în 18 mai. În România, e posibil ca acest lucru să se întâmple abia în 1 iunie, însă autorităţile anunţă măsuri excepţionale pentru acel moment.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici