Video VIDEO Klaus Iohannis s-a întâlnit la Washington cu românii din Statele Unite: Puteţi fi un catalizator pentru dezvoltarea României. Este firesc ca statul român să fie în slujba cetăţenilor din diaspora

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis miercuri românilor din capitala SUA că prin ceea ce fac, întăresc relaţiile dintre cele două state şi că pot fi ”un catalizator pentru dezvoltarea României”, subliniind că este firesc ca statul român să fie în slujba românilor din diaspora.

1267 afișări

”Prin tot ceea ce faceţi, întăriţi la nivel personal, zi de zi, legăturile dintre România şi Statele Unite ale Americii şi vă implicaţi, indirect sau direct, pentru parteneriatul nostru. (...) Noi, românii, de acasă sau de aici, avem nevoie de o viziune integratoare pe termen lung şi nu pe termen scurt, şi nu pentru interese politice de moment. Această viziune este cea a unei Românii europene, moderne şi prospere, care susţine puternic legăturile transatlantice. Dumneavoastră, românii din diaspora, elitele noastre, puteţi fi un catalizator pentru dezvoltarea României”, le-a transmis preşedintele Klaus Iohannis românilor prezenţi la întâlnire.

Şeful statului a afirmat că statul român trebuie să fie în slujba românilor din diaspora, să-i apere şi să le promoveze drepturile şi interesele, amintind şi de progresele înregistrate anul trecut în ceea ce priveşte oferirea de servicii consulare online, simplificarea procedurii de recunoaştere a diplomelor şi susţinerea întoarcerii în ţară prin antreprenoriat.

”În acelaşi timp, este firesc ca şi România să vă apere şi să vă promoveze drepturile şi interesele. Am spus-o de mai multe ori, dar o repet de fiecare dată când am ocazia: cea mai bună manieră în care statul le poate oferi, le poate recunoaşte contribuţia românilor din afară, este simplu, să se pună în slujba lor. Anul trecut s-au făcut unele progrese în ceea ce priveşte oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoaşterii diplomelor, susţinerea întoarcerii în ţară prin antreprenoriat, dar, de ce să nu recunoaştem, mai sunt multe de făcut”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a fost însoţit de soţia sa Carmen Iohannis. La finalul ceremoniei, cei prezenţi s-au fotografiat cu familia prezidenţială.

La întâlnire a participat directorul SRI Eduard Hellvig, ambasadorul României în SUA George Maior şi ambasadorul SUA în România Hans Klemm.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici